İster ekşi ister tatlı bu jelibonlar çocuklar için çok farklı! İşte evde kolay jelibon yapımı tarifi

Pek çok insan tarafından sevilerek tüketilen jelibon bir şekerleme türü olmakla beraber sadece çocuklar tarafından değil yetişkinlerinde hoşuna gitmektedir. Yaş kaç olursa olsun ister ekşi ister de tatlı olarak tüketilen jelibonlar farklı aromalara sahiptirler. İşte, çocuklar için evde jelibon yapımı tarifi…

Öz kaynağı tamamen hayvanların kemiklerinde bulunan jelatin adı verilen maddeden üretilen jelibon içerisinde aşırı miktarda şeker bulundurduğundan kansere davetiye çıkarmaktadır. Katkı maddelerinin yoğunlukta bulunduğu jelibonlar insan sağlığını da ciddi bir şekilde riske etmektedir.

Ancak dışarıda satılan bu sevilen jelibonları çocuklarımıza vermek yerine evde hazırlanacak sağlıklı atıştırmalıklar tercih edilmelidir.

İster ekşi ister tatlı bu jelibonlar çocuklar için çok farklı! İşte evde kolay jelibon yapımı tarifi

Evde Jelibon Nasıl Yapılır?

Evde jelibon yapımı için malzemeler şunlardır:

• Bir su bardağı vişne suyu
• Bir kase toz şeker
• Bir yemek kaşığı agar agar tozu

Jelibon Yapılışı:

Öncelikle vişne suyunu bir tavanın içerisine dökün. Daha sonrasında içerisine şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Karışım kaynamaya başlayınca da içine agar agar tozunu ekleyin.

Bir süre kadar bu şekilde karıştırdıktan sonra şekil vermek istediğiniz kapın içine dokun. Jelibonlar tamamen donduğunda şekil verdiğiniz kabın içinden çıkararak servis edin.

NOT: Agar agar tozu jel veya jöle yaparken malzemelerin kıvam alması için kullanılan bir maddedir.

Portakallı Jelibon Yapımı İçin Malzemeler:

• 4 tane portakal kabuğu
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı portakal suyu
• 1 su bardağı su
• Limon tuzu
• Tuz

İster ekşi ister tatlı bu jelibonlar çocuklar için çok farklı! İşte evde kolay jelibon yapımı tarifi - Resim : 2

Portakallı Jelibon Hazırlanışı:

Portakal kabuklarını şerit şeklinde keserek buzdolabı içerisine koyun. 1 gece buzlukta beklettikten sonra ertesi gün 1 tatlı kaşığı tuz ile 10 dk kadar kaynatın. Daha sonrasında soğuk suya atarak 3 kez aynı şeyi yapın.

Kabukları iyice kaynattıktan sonra su azalınca biraz limon tuzu veya limon suyu ilave ederek su tamamen bitene kadar kaynatarak yağlı kağıt üzerine dizin. Yenileceği sıra toz şekere bulayarak tüketin.

İster ekşi ister tatlı bu jelibonlar çocuklar için çok farklı! İşte evde kolay jelibon yapımı tarifi ile ilgili etiketler jelibon
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.