İşte faşizmin ete kemiğe bürünmüş hali

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'dan skandal ifadeler geldi. 104 emekli amiralin muhtırasını savunan Erdoğdu, AK Parti iktidarını mahkemelerde yargılayacaklarını ve TRT'den canlı yayınlayacaklarını iddia etti.

104 emekli amiralin pazar gece yarısı yayınladığı muhtıraya tepkiler sürerken CHP'den gelen yeni açıklama büyük tepki çekti. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, iktidara geldiklerinde AK Parti'yi yargılayarak "TRT'de canlı yayınlayacaklarını" söyledi.

Erdoğdu, Bizim TV YouTube kanalında Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtladı. Erdoğdu, 104 emekli amiralin muhtırasında "darbe söylemi bulunmadığını" AK Parti iktidarını mahkemede yargılayacaklarını söyledi. Erdoğdu, "Ben onların mahkemelerde yargılandığını göreceğim. Bütün bu yargılamaları da TRT'den canlı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğdu'nun yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

"Darbe çağrışımı yapabilmek için darbe yapabilcek güçte olmak lazım. 15 Temmuz'da kimlerin darbe yapabileceklerini gördük. Bunlar emekli insanlar. Emekli olmuşlar, evlerinde haberleri izliyorlar. 'Yıllara emek verdik bu mavi vatan için' diyorlar. Şimdi de Montrö'yü tartışmaya açıyorlar 'Bunları yapmamalısınız' diyorlar. Elbette konuşacaklar. Bunlar bir sivil toplum örgütü gibi görün. Yarın ormanlarla ilgili bir sorun olduğunda orman mühendisleri konuştuğunda 'darbe' mi diyecekler? Tarımla ilgili bir sorunda emekli ziraat mühendisleri konuştuğunda, ekonomiyle ilgili bir sorun olduğunda maliyeciler konuştuğunda, konuşanlar terörist midir? Asıl konuşana terörist diyen teröristtir. Tam terör faaliyeti nedir bilir misiniz? Bir milleti kahir ekseriyetinde terörizmle suçlamak bir terör suçudur. Asıl terör budur ve bu terörü işleyenler, bu sivil darbeyi yapanların bunu yapacak gücü olduğu için darbe yakın bir tehdittir.

Fahrettin Altun kim ya? Atanmış memursan atanmışlığını bileceksin. Gerçekten milletin canı burnunda. Gerçekten millet zor tahammül ediyor anlamadıkları bu. Onlar saraylarında kendi yolsuzluk çeteleriyle çok mutlu oldukları için halkı da böyle sanıyorlar. İnsanların nefesindeki ateşi hissediyorsunuz sokaklarda."

"MAHKEMELERDE YARGILANACAKLAR"

"TSK'nın komuta kademesinde görev yapmış komutanlar bu ülkenin bekası için bir şeyler söylüyorsa bunu anlamak, dinlemek ve varsa bir eksik giderilmesi lazım. Ama onlara 'dabeci' demek anca çadır devleti kafasından çıkar. Senin yaptıkların yüzünden ben İzmir'de balık tutamaz hale geldim. Adam seni köşeye sıkıştırmış. Gördük biz senin delikanlılığını Kremlin'de. 33 tane çocuğumuzu vurdular. Hadi Putin'e laf söyle.

İşlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz. O gün gelecek, bunlar hesap verecek. Bunu da demokrasi içinde yapacağız. Diyorlarsa 'Biz demokrasiyi kaldırırız' ona da yüreğiniz yetmez. Bizdeki sabır ve kararlılık çelik iradeden. Ben onların mahkemelerde yargılandığını göreceğim. Bütün bu yargılamaları da TRT'den canlı vereceğiz. Canlı vereceğiz ki herkes bilsin, vatana kimse ihanet etmesin."

İşte faşizmin ete kemiğe bürünmüş hali ile ilgili etiketler CHP TRT mahkeme Darbe aykut erdoğdu amiral

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.