İşte Advocaat'ın derbi planı

Fenerbahçe’nin teknik direktörü Dick Advocaat Türkiye’deki ilk derbi öncesi, maçın başında golü erken bulup, kazanan taraf olmak istiyor. Advocaat, takımına da, “Sahaya çıkın, taraftarla birlikte coşun, coşturun” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin nefeslerini tutarak beklediği dev derbi öncesi Fenerbahçe’de teknik direktör Dick Advocaat, kafasındaki ilk 11’i oluşturdu. Savunma hattını Şener, Skrtel, Kjaer ve Hasan Ali’den oluşturacak olan Advocaat, orta sahada Mehmet Topal’ın yokluğunda Josef De Souza’nın yanında Roman Neustadter’e şans verecek.

Bu iki ismin önünde sakat Lens’in yokluğunda sağ kanatta Volkan Şen’e, solda Alper Potuk’a görev vermesi beklenen tecrübeli çalıştırıcı, 10 numara pozisyonunda Robin van Persie’ye şans verecek. Van Persie, gol bölgesine en yakın isim olan Moussa Sow’a yakın oynayacak ve oyun kurucu pozisyonunda düşünülecek. Baskılı bir şekilde maça başlamak ve orta sahayı sağlam tutmayı hedefleyen Hollandalı hoca, oyuncularıyla yaptığı toplantıda da kazanmaktan başka bir seçeneğin kendilerini mutlu etmeyeceğini söyledi.

‘Sinirlerinize hakim olun’

Alınan bilgiye göre Advocaat’ın takıma, “Bu tip maçlar her zaman çok özeldir. Taraftarımızın da yanımızda olacağını düşünürsek, çok özel bir karşılaşmanın bizi beklediğinin farkındayız. Sahaya çıkın, coşun coşturun. Eğer golü erken bulursak, bu bizim işimizi çok kolaylaştırır. Motivasyonunuzun yüksek olduğunu biliyorum. Ancak 90 dakikayı 11 kişi olarak tamamlamak çok önemli. Sinirlerinize kesinlikle hakim olun ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Eğer kazanan taraf olursak, bu bizim adımıza her açıdan harika olacak. 3 puan, hem galibiyet serisinin sürmesini hem de sıralamada Galatasaray’ın üstüne çıkmamızı sağlayacak” diye konuştu.

İşte Advocaat'ın derbi planı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Dick Advocaat