İstanbullular, kentsel dönüşüme yoğun talep gösterdi: İlk günden başvurular, rekor sayıya ulaştı!

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinden sonra gözler, uzun zamandır beklenen İstanbul depremine çevrildi. Bu nedenle Yarısı Bizden olarak adlandırılan Kentsel Dönüşüm hamlesi başlatıldı. Bu projeye ilk günden çok sayıda kişi başvurdu. İşte detaylar…

İstanbul, şiddetli deprem riski en yüksek olan şehirlerin başında geliyor. Şehirde 1,5 milyon riskli yapı bulunuyor. Depremin ne zaman olacağı bilinmese de dönüşümün bir an önce yapılması gerekiyor. Tüm riskli yapıların kademeli olarak dönüşüme dâhil edilmesi bekleniyor.

İstanbul’da Yarısı Bizden kentsel dönüşüm projesi kapsamında 200 bin yerinde dönüşüm yapılması planlanıyor. Aynı zamanda 100 bin rezerv alan çalışması yapılması da planlananlar arasında yer alıyor. Proje kapsamında başvurular bugün itibarıyla başladı. Başvuruların ilk saatlerden itibaren çok fazla olması, dikkat çekti. Son güne kadar projeye başvuran kişi sayısında ciddi anlamda artış olması bekleniyor.

TOPLAM BAŞVURU SAYISI 16 BİN 742’YE ULAŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapılan başvurulara ilişkin açıklamalar yaptı. Kampanya kapsamında ilk olarak 125 bin 814 bağımsız birim için talepler toplanmaya başladı.

İlk gün gelen başvuru sayısı 16 bin 742 oldu. Başvurulara ilginin sürmesi halinde sınır olarak belirlenen 200 binin geçilmesi bekleniyor. Bu durumda projeden yararlanacak kişiler, kura ile belirlenecek.

YARISI BİZDEN PROJESİNE NASIL BAŞVURULUR?

İstanbullular, kentsel dönüşüme yoğun talep gösterdi: İlk günden başvurular, rekor sayıya ulaştı!

Yarısı Bizden projesine 29 Mayıs’a kadar başvuru yapılabilecek. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru ile ilgili sorunların giderilmesi için yarisibizden.gov.tr adresinde yer alan detayları incelemek gerekiyor.

Başvuru yapmak isteyenlerin ilk olarak e-Devlet sitesine girmesi gerekiyor. Burada arama alanına “Kentsel dönüşüm başvuru” yazılması gerekiyor. Ardından açılan ekrandan Yeni Başvuru seçeneğine tıklanıyor. Şu anda sadece İstanbul için başvuru yapılabiliyor. Uygulamanın ilerleyen zamanlarda tüm Türkiye’ye yayılması bekleniyor.

Başvuru sırasında ilk olarak başvuru metninin dikkatlice okunması ve kabul edilmesi gerekiyor. Ardından tapu bilgileri giriliyor. İletişim bilgisi girildikten sonra yapı fotoğrafları yükleme aşamasına geçiliyor. Son olarak işlemin kaydedilmesi gerekiyor. Yarısı Bizden projesine kabul edilenlere aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak.

İstanbullular, kentsel dönüşüme yoğun talep gösterdi: İlk günden başvurular, rekor sayıya ulaştı! ile ilgili etiketler İstanbul deprem kentsel dönüşüm
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.