İstanbul'daki ekonomi zirvesinde neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ve kamu bankalarının genel müdürleri ile yaptığı ekonomi zirvesi sona erdi.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve kamu bankalarının genel müdürleri ile yaptığı ekonomi zirvesi sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde saat 15.00'te başlayan toplantı 5 saat sürerken, zirvede ele alınan konular belli oldu.

ZİRVEDE NELER KONUŞULDU?

Zirvenin gündeminde, para piyasalarındaki son gelişmeler ve yeni ekonomi programı çerçevesinde Merkez Bankası ile kamu bankalarının atacağı adımlar yer aldı.

Gün içerisinde dolar kurundaki yükselişe Merkez Bankası'ndan piyasaya satım yönünde müdahale gelmişti. Bankadan yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

FAİZ KARARI PERŞEMBE AÇIKLANACAK

Öte yandan Ekonomide haftanın en kritik kararının 16 Aralık 2021 Perşembe günü saat 14.00'te açıklanması beklenen Merkez Bankası'nın faiz kararı olacak.

Merkez Bankası kasım ayında gerçekleştirdiği toplantıda, yüzde 16 seviyesinde olan politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 15 seviyesine çekmişti. Merkez Bankası eylül ve ekim aylarında da politika faizini toplam 300 baz puan indirmişti.

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.