İstanbul'a yeni metro hattı... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Metro hattının 31 Mart'a kadar ücretsiz olacağını duyuran Erdoğan, "31 Mart'a kadar burayı bence ücretsiz yapmak isabet olur diye düşünüyorum. Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir. Bunu sahiplenmemesi için iyi anlatmak lazım." dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na 8 dakikada gidilebilecek. Arnavutköy-Gayrettepe arasındaki ulaşım da 41 dakikaya düşecek. Projenin Halkalı istikametindeki etabını 1 yıl içinde hizmete sunmayı hedefliyoruz. 69 kilometrelik mesafesiyle Türkiye'nin en uzun raylı sistem ring hattını tamamlayacağız. Bugün hizmete verdiğimiz eserle birlikte sadece havalimanımızın açılmasından bu yana İstanbul'a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdık.

"İBB DESTE DESTE PARALARLA ANILIYOR"

İstanbul'daki yollarda durma noktasına yakın yoğunluk olduğunu görürsünüz. Belediye yönetimin yol açtığı acı tablo İstanbul'un kaderi değildir. Sorunsuz sıkıntısız işleyen sistemi devam ettirmeyi bile beceremediler. Bu zihniyet görevde olduğu sürece trafik çilesi daha da artacak. İstanbul gerçek belediyeciliği ziyadesiyle hak etmektedir. Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmetle değil, nereye gittiği belli olmayan deste deste paralarla anılıyor. Sorsan il binası alındı diyorlar, izah edemiyorlar. Şimdiye kadar yapılan açıklamaların hepsi bir öncekini tekzip etti, şüphe bulutlarını artırdı. Hesap uzmanıyım diyerek övünenlerin sesi soluğu çıkmıyor. Neyi nerede harcıyorlar belli değil.

İstanbul'a yeni metro hattı... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak!

"BU ÜLKENİN TARİHİNE İSKİ SKANDALI DİYE BİR REZALETİ CHP YAZDIRDI"

İstanbul'u deprem hazırlığıyla sosyal belediyeciliğiyle kirletenler ülkeye çok büyük kötülük yapmışlardır. Kirlenen siyasetin bedeli nesiller boyu sürecektir. Bu ülkenin tarihine İSKİ skandalı diye bir rezaleti bu CHP yazdırdı. Adeta 'dejavu' yaşıyoruz, aynı filmi izliyor gibiyiz. İsimler farklı ama kafalar, kepazelikler aynı.

İstanbul, Sistem İstanbul projesiyle şeffaf adil bir yönetime kavuşacak. İstanbul depreme hazırlık için yapılacak 650 bin konuta kavuşacak. İstanbul 1000 kilometreyi bulacak raylı sistem ağırlıklı projeleri konuşacak.

İstanbul belediye başkanının maceralarını kibirli hırslarını değil şehrine yaptığı eserleri, projeleri, yatırımları konuşacak. İstanbullu başı dara düştüğünde nerede olduğu kiminle ne yaptığı belli olmayan değil derdiyle dertlenen yönetimi bulacak. İşte o zaman İstanbul geleceğine umutla bakabilecek.

İstanbul'a yeni metro hattı... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak! - Resim : 2

 

İSİMLER FARKLI KEPAZELİKLER AYNI

Milletimiz benzeri durumlara 1980,1990'lı yıllarda şahit oldu. Gençlerimiz belki hatırlamaz ama orta yaş üzeri kuşak iyi bilir. 89'da CHP'li belediye yönetimlerinin hesabını veremedikleri pis işler yüzünden çok büyük tartışmalar yaşandı. İSKİ skandalı diye bir rezaleti bu CHP yazdırdı. 94 seçiminde milletimiz bunların hepsini tasfiye etti, bizi iş başına getirdi. Bir dejavu yaşıyor gibiyiz. İsimler farklı kafalar aynı, kepazelikler aynı. Bu şehirlere yazık. 31 Mart'tan sonra şehirlerimiz bu tartışmaların uzağında eser ve hizmetli günlerine yeniden dönecek.

İstanbul'a yeni metro hattı... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak! - Resim : 3

"İSTANBUL 650 BİN KONUTA KAVUŞACAK"

İstanbul depreme hazırlık için yapılacak 650 bin konuta kavuşacak. İstanbul 1000 kilometreyi bulacak raylı sistem ağırlıklı projeleri konuşacak. İstanbul belediye başkanının maceralarını kibirli hırslarını değil şehrine yaptığı eserleri, projeleri, yatırımları konuşacak. İstanbullu başı dara düştüğünde nerede olduğu kiminle ne yaptığı belli olmayan değil derdiyle dertlenen yönetimi bulacak. İşte o zaman İstanbul geleceğine umutla bakabilecek.

"ŞU ANKİ BELEDİYE BAŞKANI BUNU DA SAHİPLENİR"

31 Mart'a kadar burayı bence ücretsiz yapmak isabet olur diye düşünüyorum. Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir. Bunu sahiplenmemesi için iyi anlatmak lazım. Murat, malınıza sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkar.

İstanbul'a yeni metro hattı... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak! - Resim : 4

ULAŞIM 8 DAKİKAYA DÜŞECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor. Yeni hat, Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olmak üzere 4 istasyondan oluşuyor. Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arası 8 dakikaya düşüyor.

 

İstanbul'a yeni metro hattı... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan metro Arnavutköy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.