Evine sığdıramayacağı kadar çok enstrüman çalıyor

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde yaşamını sürdüren 73 yaşındaki Mustafa Uzelli isimli vatandaş, 60'tan fazla enstrüman çalıyor. 3 bin şarkılık repertuvarı olduğunu belirten Uzelli, en çok türde müzik aleti çalabilen sanatçı olduğunu iddia etti.

73 yaşındaki Mustafa Uzelli, müzik derslerinde farkına vardığı yeteneğinin ardından birçok enstrüman çalmaya başladı.

Öğretmenlik eğitimi alırken bir yandan da 7 tane müzik aleti çalmayı öğrenerek okulundan mezun oldu. 1987 yılında üniversiteden mezun olan Uzelli, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğretmenlik yaptı.

Öğretmenlik yıllarında da müzikten vazgeçmeyerek öğrencileri ile birlikte çeşitli koro çalışmaları ve müzik etkinlikleri yaparak daha çok enstrüman çalmayı öğrendi. 1994'de emekli olan Uzelli hayatından müziği ve enstrümanı hiç çıkartmayarak bugün 60 'dan fazla müzik aletini çalabildiğini söyledi. Uzelli, Türkiye'nin en çok enstrüman çalan sanatçısı olduğunu iddia ederek hünerlerini sergiledi.

Evine sığdıramayacağı kadar çok enstrüman çalıyor

 

Evine sığdıramayacağı kadar çok enstrüman çalıyor ile ilgili etiketler İstanbul Kağıthane enstrüman şarkı müzisyen

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.