İstanbul fay hattı sorgulama ekranı! Hangi ilçeden deprem riski var? İstanbul deprem fay hattı sorgulaması nasıl yapılır?

İstanbul fay hattı sorgulama ekranı! Türkiye'de peş peşe yaşanan depremler sonrası nüfusun en çok olduğu İstanbul'da deprem korkusu tavan yaptı. Vatandaşlar bulundukları ilçeden fay hattı geçiyor mu merak ediyor. AFAD deprem risk raporunda İstanbul'da ilçelere göre fay hattı sorgulama ekranı açtı. İşte hangi ilçede deprem riski daha fazla? Detaylar haberimizde...

İstanbul fay hattı sorgulama ekranı! İstanbul depreminin dillendirildiği bugünlerde vatandaşlar İstanbul'da yaşanabilecek deprem öncesi bulundukları ilçelerin ne kadar riskli olduğunu merak ediyor. AFAD tarafından geliştirilen bu sistem sayesinde vatandaşlar risk haritası ile yaşadıkları bölgeye ilişkin detayları öğrenebilecek. İşte İstanbul'da hangi ilçede deprem riski daha fazla? Detaylar haberimizde...

İSTANBUL DEPREM FAY HATTI SORGULAMA EKRANI!


AFAD DEPREM RİSK HARİTASI İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR? İSTANBUL DEPREM FAY HATTI SORGULAMA!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bünyesinde hizmete sunulan Türkiye aktif fay hattı haritası - İstanbul deprem fay hattı sorgulama sistemi ile vatandaşlara oturdukları bölgenin güvenli olup olmadığını hızlı ve kolay bir şekilde öğrenme imkanı veriliyor…

İstanbul deprem fay hattı sorgulama: AFAD Türkiye deprem risk haritası ile İstanbul deprem fay hattı sorgulama nasıl yapılır?

İSTANBUL DEPREM FAY HATTI SORGULAMA EKRANI!

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve "deprem bölgesi" kavramı ortadan kaldırılmıştır.

Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.

İSTANBUL DEPREM FAY HATTI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen ²Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

 

İstanbul fay hattı sorgulama ekranı! Hangi ilçeden deprem riski var? İstanbul deprem fay hattı sorgulaması nasıl yapılır? ile ilgili etiketler deprem AFAD istanbul fay hattı sorgulama istanbul deprem sorgulama fay hattı istanbul depremi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.