İşsizlik Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de

Resmi Gazete'de yayımlanan İşsizlik Sigortası Kanununda Değişiklik ile birlikte kısa çalışma ödeneğinde süre kısaldı. Peki Kısa çalışma ödeneği süresi ne kadar oldu?

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen; çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

"GENEL SALGIN" DURUMU EKLENDİ

Kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklendi. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi.

 

 

Kısa çalışma ödeneği süresi ne kadar oldu?

Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.

İşsizlik Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de ile ilgili etiketler Resmi Gazete işsizlik işsizlik maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.