İsrail'in rezil yalanı ifşa oldu! 'Filistinliler diye bir halk yok' demişlerdi! İşte gerçekler!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İsrailli bazı hesaplar tarafından paylaşılan 'Filistin halkı uydurulmuş bir şey öyle bir halk yok' iddialarının yalan olduğunu ortaya çıkardı.

İsrail yine rezil bir iddia ile gündemde. Bazı İsrail propaganda hesapları tarafından paylaşılan  "Filistin halkı fikri 1960'larda icat edildi böyle bir halk aslında yok" iddialarının da yalan olduğu kanıtlandı. Aslında M.Ö 1175 yıllarına kadar uzanan Filistinlilerin 5 şehir devletinden oluşan bir konfederasyon olduğu ortaya çıkarıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İsrail propaganda hesaplarından paylaşılan, "Filistinliler uydurulmuş bir topluluktur, Filistin halkı fikri 1960'larda icat edildi." iddiası doğru değildir.

Uluslararası düzeyde kabul gören kaynaklara göre, M.Ö. 1175 dolaylarında Kenan Diyarı’nın güneyine yerleşen ve bir Ege halkı olduğu düşünülen Filistliler (Philistines) 5 şehir devletinden oluşan bir konfederasyon (Pentapolis) kurmuştur. Bölge, yaşayan topluluğun adıyla, "Filistya veya Filistliler Ülkesi" olarak anılmıştır.

Bölgede bir Yahudi devletinin kurulmasında en önemli dönüm noktası olarak kabul edilen 1917 Balfour Deklarasyonu'nda bile Yahudi devletinin açıkça "Filistin topraklarında” kurulmasının planlandığı belirtilmektedir."

İsrail'in rezil yalanı ifşa oldu! 'Filistinliler diye bir halk yok' demişlerdi! İşte gerçekler! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Dezenformasyon Yasası
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.