İsrail takımları neden Avrupa kupalarında oynuyor?

İsrail takımları neden Avrupa kupalarında oynuyor merak ediliyor. UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Maccabi Tel Aviv ile Sivasspor karşılaşması sonrası futbolseverler İsrail'in Avupa kupalarında neden yer aldığını araştırmaya başladı.

İsrail Takımları neden Avrupa kupalarında oynuyor sorusunun yanıtı haberimizde. Sivasspor ile Maccabi Tel Aviv arasında oynana UEFA Avrupa Ligi maçı sonrası taraftarların aklında tek bir soru: İsraili Avrupa Kupalarında neden oynuyor?

İSRAİL TAKIMLARI NEDEN AVRUPA KUPALARINDA OYNUYOR?

Çünkü İsrail, Türkiye gibi tarihi nedenlerden dolayı Avrupa Birliği Futbol Derneği’nin bir üyesidir. İlk başlarda İsrail Asya bölgesine bağlıydı. Daha sonraları bu bölgeye bağlı olan Arap ülkeleri İsrail milli takımına ve spor kulüplerine karşı oynamama kararı aldı. Boykot yüzünden maçlar iptal edildi. Bu sorunun çözülmesi için Avrupalılar Avrupa Federasyonu’na İsrail’in alınmasını kabul etti.

Maccabi Tel Aviv

Bu yüzden de İsrail, Avrupa Ligi’ne, Şampiyonlar Ligi’ne ve milli karşılaşmalara katılabiliyor. Yine aynı nedenlerden dolayı da ülke Avrupa Birliği üyesi olmamasına ve Avrupa kıtasında bulunmamasına rağmen UEFA kupasına da katılıyor. Yani bu coğrafi istisnaya politik sebepler neden oldu.

İsrail takımları neden Avrupa kupalarında oynuyor? ile ilgili etiketler İsrail maccabi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.