İsrail polisinin saldırıları sürüyor: Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya drone ile gaz bombası attı

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya saldırıları günlerdir devam ediyor. Cuma namazı sonrası toplanan gruba saldıran polisler drone ile gaz bombası attı. Öte yandan Mescid-i Aksa'da cuma namazı için 150 bin kişinin bulunduğu öğrenildi.

Yaşanan gerginlik ve İsrail'in kısıtlamalarına rağmen işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı yerlerinden binlerce Filistinli işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya akın etti.

Ramazan ayının üçüncü cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya gelen binlerce Filistinli, İsrail askeri noktalarında izdiham oluşturdu. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 150 bin kişinin cuma namazını Aksa'da kıldığı aktarıldı.

Namazdan önce bir Filistinli Mescid-i Aksa Külliyesi'nde yer alan Kubbetu's Sahra Camisi'nin üzerine çıkarak Filistin bayrağı astı. Namazın ardından ise binlerce kişilik Filistinli gruplar, İsrail’in işgali aleyhine slogan atarak, tekbir getirdi.

İsrail polisinin saldırıları sürüyor: Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya drone ile gaz bombası attı

İSRAİL POLİSİ DRONE İLE GAZ BOMBASI ATTI

İsrail polisi, cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda kalan her yaştan binlerce kişiye insansız hava aracıyla (İHA) göz yaşartıcı gaz bombası attı.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, göz yaşartıcı gazdan etkilenen onlarca kişiye müdahale edildiği aktarıldı.

İsrail polisinin saldırıları sürüyor: Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya drone ile gaz bombası attı - Resim : 2

İsrail polisi, sabah namazından sonra Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahale etmiş, olayların ardından yalnızca Filistinli kadınlar ile yaşlı erkeklerin Aksa'ya girişlerine izin verilmişti.

Bu kısıtlamayı kaldıran İsrail polisi, cuma namazını kılmak için gelen Filistinli genç erkeklerin de Mescid-i Aksa'ya girişlerine izin vermişti.

İsrail polisinin saldırıları sürüyor: Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya drone ile gaz bombası attı ile ilgili etiketler İsrail polis Saldırı drone mesci-i aksa gaz bombası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.