İsrail itiraf etti: Şifa Hastanesi'nde İsrailli esirlerin olduğuna dair bir iz bulamadık!

Filistinlileri katleden İsrail, Şifa Hastanesi'ne gece yarısı baskın düzenledi. 'Rehineler saklanıyor.' bahanesiyle baskın düzenleyen İsrail ordusu, rehinelerin içeride olduğuna dair bir iz bulamadı.

Gazze'ye 40 gündür bomba yağdırıp binlerce Filistinliyi katleden İsrail, gece yarısı bir süredir abluka altına alıp vurduğu Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi.

İsrail içeride Hamas üyelerinin ve İsrailli rehinelerin olduğunu iddia ederken, yapılan son açıklamada, hastanede İsrailli rehinelerin olduğuna dair bir iz bulunamadığı açıklandı.

 İSRAİL ORDUSUNDAN GECE BASKINI

İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'ne Hamas üyelerinin saklandığı iddiasıyla operasyon başlattı. Operasyon, ABD'nin Hamas'ın Gazze'de bazı hastaneleri saklanmak için kullandığı yönünde alınan istihbarat bilgisini paylaşmasının ardından düzenlendi.

İsrail itiraf etti: Şifa Hastanesi'nde İsrailli esirlerin olduğuna dair bir iz bulamadık!

 

HAMAS: BASKINDAN ABD SORUMLUDUR

İsrail ordusu, operasyonun bir istihbarat bilgisi üzerine düzenlendiğini duyurdu. Hastaneye giren İsrail güçlerinin operasyon için özel eğitim aldığı belirtildi. Hamas, Şifa Hastanesi baskınından ABD Başkanı Joe Biden'ı sorumlu tuttu.

ABD: HAMAS, GAZZE'DE HASTANELERİ SAKLANMAK İÇİN KULLANIYOR

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Hamas'ın Gazze'de bazı hastanelerin "altındaki tünelleri" kullanarak söz konusu hastaneleri "saklanmak, askeri operasyonlarını yürütmek ve rehineleri tutmak için" kullandıklarına dair istihbarat aldıklarını öne sürmüştü.

Kirby, söz konusu istihbarata göre Gazze'de aralarında Şifa Hastanesi'nin de bulunduğu bazı hastanelerin Hamas tarafından "saklanmak, askeri operasyonlarını yürütmek ve rehineleri tutmak" amacıyla kullanıldığını savundu.

İsrail itiraf etti: Şifa Hastanesi'nde İsrailli esirlerin olduğuna dair bir iz bulamadık! - Resim : 2

İSRAİL İTİRAF ETTİ: HASTANEDE REHİNE BULAMADIK

Gelişmeler dikkatle takip edilirken İsrail ordusu (IDF) tarafından yapılan açıklamada "Şifa Hastanesi'nde rehinelerin tutulduğuna dair bir belirti yok." denildi.

Benzer bir açıklamaya imza atan İsrail Ordu Radyosu ise "Baskın yapılan Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde İsrailli esirlerin bulunduğuna dair bir belirti yok" açıklamasını yaptı.

İsrail itiraf etti: Şifa Hastanesi'nde İsrailli esirlerin olduğuna dair bir iz bulamadık! ile ilgili etiketler İsrail Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.