İsmailağa Cemaati'nin kritik ismine gözaltı!

Bir dizi konferans için Belçika’ya giden İsmailağa Cemaati üyesi Abdulmetin Balkanlıoğlu, Brüksel Havaalanı’nda gözaltına alındı...

Bir dizi konferans için Belçika’ya giden İsmailağa Cemaati üyesi Abdulmetin Balkanlıoğlu, Brüksel Havaalanı’nda gözaltına alındı.

Gözaltında video çeken Balkanlıoğlu, hiçbir gerekçe olmadan gözaltına alındığını söyledi. Gözaltı gerekçesinin internetteki İslam’a dair konuşmalarının olabileceğini belirten Balkanlıoğlu, “Türkiye’nin altını oymaya çalışan eşkıyaları burada barındırırken normal vatandaşlara gavur zulmü denilen bir davranış var” ifadelerini kullandı.

Abdulmetin Balkanlıoğlu'nun, Cuma namazı kıldırmak ve Avrupa’da bir dizi konferans vermek için gittiği Brüksel’de eşi ile birlikte gözaltına alınması taraftarları tarafından skandal olarak değerlendirildi.

ABDULMETİN BALKANLIOĞLU KİMDİR?

Abdulmetin Balkanlıoğlu, 1958 senesinde Sungurlu’ya bağlı Aşağıfındıklı’da dünyaya geldi.

1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi.

1986 senesinde girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarıda bıraktı.

Arapça eğitimini Emin Saraç Hoca'dan alan Balkanlıoğlu 1977 tarihinde Şile’de Ağca Hacıköyü’nde imamlık vazifesine başladı.

1978 senesinde Sarıyer Rumeli Efendi Köyü Camii'nde görev yapan Balkanlıoğlu, 1980 senesinde Eminönü Hoşkadem Camii’nde, 1983′de de Fatih Müftülüğü’ne bağlı Acemoğlu Camii’nde görev aldı.

Bu dönemde Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanlığı’nı yürüttü.

Daha sonra, Küçükçekmece ilçesine bağlı Kayabaşı Köyü’ne tayin olan Abdulmetin Balkanlıoğlu, oradan da emekliye ayrıldı.

Şu an çeşitli yerlerde sohbetlerine devam eden Abdulmetin Balkanlıoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

İsmailağa Cemaati'nin kritik ismine gözaltı! ile ilgili etiketler Gözaltı ismailağa abdulmetin balkanlıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.