İsmailağa Cemaati'nde tartışma büyüyor! Cübbeli Ahmet Hoca nikahını ortaya koyarak yemin etti!

İsmailağa Cemaati’nin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatı sonrasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün tarikatın başına geçme durumu tartışmalara neden olmuştu. Cübbeli Ahmet Hoca'nın son videosunda rabıtanın kendisine devam ettireceğini ifade ettiği konuşmasında nikahını ortaya koyarak yemin ettiği görülüyor.

İsmailağa Cemaati şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu 22 Haziran 2022 tarihinde vefat etmiş bunun ardından da İsmailağa Cemaati'nde iktidar kavgaları başlamıştı. Geçici olarak cemaatin başına Hasan Kılıç geçmiş ancak Kılıç’ın iç çekişmeleri ötelemek üzere seçildiği ifade edilmişti. Cemaat içinde liderlik tartışmalarında adı geçen isim ise  Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü idi. 

ŞİİR GERGİNLİĞİ ARTIRDI

Tartışmaların başladığı dönemde cemaat içinde Cübbeli Ahmet Hoca'yı hedef alan bir şiir dolaşıma sokulmuştu. Şiirin paylaşılmasının ardından cemaatin önde gelen isimlerinin beğeni ve paylaşım yapması gerilimi iyice tırmandırdı.

Şiirde geçen “deve kuşu, “fırıldak”, “şöhrete tapan”, “yalancı”, “fitneci”, “iftiracı” gibi kelimelerin yanı sıra; rabıta ile ilgili olan ifadeler de yer alıyordu.

Söz konusu şiirde rabıta ile ilgili ifadeler şöyle:
 
"Konuşma arkamızdan
El çek rabıtamızdan
Sabreder de susarız
Rabıtaya bulaşma
Ehlullahla uğraşma
Haddini bil de aşma
Sanma daim susarız
Gün gelir de taşarız
Hesabını sorarız"

Cübbeli Ahmet Hoca "Haftanın Sohbeti" isimli programda İsmailağa Cemaati için  “Nasıl bir tarikat olmuş bu böyle? Nereye gidiyoruz? “Sizin gibi gizli şiir yazıp paylaşmıyorum ki ben. Ben Habertürk’te CNN’de konuşuyorum. Şiiri kim yazdı? Ortaya çıkmıyor. Hadi cesaretin varsa çık” diye tepki göstermişti.

NİKAHINI ORTAYA KOYDU

Bu tartışmalar sürerken Cübbeli Ahmet Hoca "Şifa-i Şerif Dersi" isimli programda merhum Mahmut Ustaosmanoğlu'nun rabıtayı kendisine devam dediğini ileri sürerek şunları söyledi: 

"Efendi Hz. (Mahmut Ustaosmanoğlu) Rabıta bana devam edecek. Bunu kesin söyledi. Eğer söylemedi ise eşimi nikahımdan boşadım."

İsmailağa Cemaati'nde tartışma büyüyor! Cübbeli Ahmet Hoca nikahını ortaya koyarak yemin etti! ile ilgili etiketler Cübbeli Ahmet İsmailağa Cemaati

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.