İsmailağa Cemaati skandal iddialara ilişkin açıklama yaptı!

İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu olan Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G'yi 29 yaşındaki müridiyle imam nikahıyla evlendirmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Konuyla ilgili olarak ''İsmailağa Camii'' isimli sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarda '' Bu iddiaların camiamızla bir bağlantısı yoktur. Yusuf Ziya Gümüşel’in cemaatimizin lideri, yetkilisiymiş gibi yapılan haberler asılsızdır.'' ifadeleri yer aldı.

Türkiye günlerdir Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını imam nikahıyla 29 yaşındaki müridiyle evlendirilmesini konuşuyor.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirdiğini' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olmuştu. H.K.G.'nin 14 yaşında doğum yaptığı ortaya çıkmıştı.

HİRANUR VAKFI, SİTESİNDE TEMİZLİK YAPTI

Hiranur Vakfı olay sonrasında kurucuları olan Yusuf Ziya Gümüşel hakkında sitelerinde bütün paylaşılan içerikleri kaldırdı.

 

''İDDİALARIN CAMİAMIZLA ALAKASI YOKTUR''

İsmailağa Camii'nin sosyal medya hesabından ''Kamuoyuna İlanımızdır'' başlığıyla konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Son günlerde belli çevreler eliyle gündemde tutulduğu görülen çirkin iddiaların camiamızla bir bağlantısı yoktur.

Söz konusu iddialarda adı geçen Yusuf Ziya Gümüşel’in cemaatimizin lideri, yetkilisiymiş gibi yapılan haberler asılsızdır.

Kendisinin camiamıza gönül bağı olmakla beraber cemaatimizde ve vakfımızda herhangi bir resmî görevi ve yetkisi yoktur, olmamıştır.

Mahmud Efendi Hazretlerimizin ve hocalarımızın “resmî nikâh kıyılmadan dinî nikâh kıyılmaması” hususundaki hassasiyetleri kamuoyunca bilinmektedir.

Cemaatimiz bugüne kadar bu hassasiyetlere aykırı olan herhangi bir olumsuz duruma konu olmamıştır.

Söz konusu iddialar üzerinden cemaatimiz ve vakfımız hakkında ortaya atılan itham ve iftiralara karşı kamuoyumuzu sağduyuya davet ediyoruz. Müfteriler hakkında da gerekli hukukî süreç başlatılacaktır.

Anlaşıldığı kadarıyla bu mesele ailevî bir mesele olup, aile tarafından yapılan açıklamada da “iddiaların iftira olduğu” kamuoyuyla paylaşılmıştır. Aile içerisindeki bu açıklamalardan sonra bize düşen, yargılama sonucunu beklemek, dedikodu ve iftiralardan sakınmaktır.

 

İsmailağa Cemaati skandal iddialara ilişkin açıklama yaptı! ile ilgili etiketler Hiranur Vakfı Yusuf Ziya Gümüşel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.