İsmailağa cemaati hocası Yusuf Ziya Gümüşel'i savundu: 'Büyük alimdir'

Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirmesi gündemindeki yerini korumaya devam ederken İsmailağa cemaati hocalarından Mesut Demir’in açıklamaları dikkat çekti. Demir 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayı ile ilgili "Bu bir iftiradır, tuzaktır, tezgahtır" dedi.

İstanbul Sancaktepe'deki Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile evlendirdiği ortaya çıkmıştı. İsmailağa Cemaati bugün yaptığı açıklama ile resmi nikah olmadan dini nikahı kabul etmediklerini ilan ederken, cemaate bağlı hocaları farklı konuşuyor.

YUSUF ZİYA GÜMÜŞEL'İ SİLMİŞLERDİ

İsmailağa Cemaati daha önce yaptığı açıklamada Yusuf Ziya Gümüşel'in cemaatte bir görevi olmadığını sadece teması bulunduğunu belirtmişti. Yusuf Ziya Gümüşel'e sahip çıkmayan İsmailağa cemaatı, Yusuf Ziya Gümüşel'in ismini sitesinden de silmişti. 

YUSUF ZİYA GÜMÜŞEL ALİMDİR

Bugün İsmailağa Cemaati'nden Mesut Demir'in 6 yaşındaki kızın evlendirilmesiyle ilgili yaptığı açıklama cemaatine ters düştü. Yusuf Ziya Gümüşel’i “Büyük alim” olarak nitelendiren Mesut Demir, “Hayatta öyle bir yanlış yapmaz. Bütün milleti inandırmaya çalışıyorlar. Onların dertleri hükümeti 1 puan indirelim. Erbakan hocayı neyle indirdiler aşağıya, Ali Kankancı’larla indirdiler. Tamamıyla tuzaktır, tezgahtır bu” dedi.

 

 

İsmailağa cemaati hocası Yusuf Ziya Gümüşel'i savundu: 'Büyük alimdir' ile ilgili etiketler Yusuf Ziya Gümüşel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.