İsmail Saymaz: İstifa eden isim TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’miş

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, isim vermeden Ankara'da eleştirilerin hedefindeki üst düzey bir ismin istifa mektubunu sunduğunu iddia etmişti. İstifa sunan ismin kim olduğu merak edilirken İsmail Saymaz, 'iki kaynaktan doğrulattım" diyerek istifasını veren ismin TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer olduğunu öne sürdü.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı’nın "Geçtiğimiz günlerde çok ama çok önemli bir istifa gerçekleşti. Üst makam da zaten istenilen bu istifayı aldı ve cebine koydu. Ne zaman açıklanır, nasıl açıklanır bilmiyorum. Ama bu istifa gerçek" açıklamaları üzerine istifa eden ismin TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer olduğu öne sürülmüştü.

Gazeteci İsmail Saymaz, istifa eden kişinin, kulislerde ismi geçen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer olduğu iddiasını yazdı.

"DİNÇER'İN MAKAMINDA SAYILI GÜNLERİNİN KALDIĞI SÖYLENİYOR"

Halk TV’deki köşesinde “Ankara kulislerini çalkalayan bu iddiayı iki kaynaktan doğrulattım” diyen Saymaz, “İddiaya göre ‘affını’ isteyen isim, TÜİK Başkanı Dinçer'miş. TÜİK'in yıllık enflasyon oranını yüzde 36 olarak açıklaması, Beştepe'de tepki çekmiş. Dinçer'in makamında sayılı günlerinin kaldığı söyleniyor." ifadelerini kullandı.

 

İsmail Saymaz: İstifa eden isim TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’miş ile ilgili etiketler TÜİK İsmail Saymaz istifa sait erdal dinçer
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.