İslam Memiş'ten emlak önerisi: Eskiyi satayım yeni alayım mantığını gözden geçirmek gerekir

Ünlü finans analisti İslam Memiş, piyasaları değerlendirirken vatandaşlara emlak önerisinde bulundu. Memiş, vatandaşlara eski evimi satayım, yeni alayım mantığını gözden geçirmelerini önerirken, "Belediyeler, uzmanlar geliyorlar inceliyorlar. Risklidir, yaşamayın veya merak etmeyin diyorlar. Rapor verecekler. Ancak bu süreçte satıp yenisini alayım diyeceğinize kirada biraz daha vakit geçirmenin daha sağlıklı bir karar olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Finans analisti İslam Memiş, deprem sonrası hareketlilik yaşanan emlak piyasasına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bazı duyumlarını aktaran Memiş'in 'Yakında hep beraber göreceğiz' diyerek ipucunu verdiği olası kararlar dikkat çekti. İslam Memiş, dolar, gram altın, gümüş, borsaya dair değerlendirmeler de yaptı.

İslam Memiş'ten emlak önerisi:  Eskiyi satayım yeni alayım mantığını gözden geçirmek gerekir

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Emlak fiyatları etkilenir mi?" başlıklı videosunda şu değerlendirmelerde bulundu:

İslam Memiş'ten emlak önerisi:  Eskiyi satayım yeni alayım mantığını gözden geçirmek gerekir - Resim : 2

ALTIN VE GÜMÜŞ SAKİN

Yurt içi piyasalarda veya yurt dışı piyasalarda bir anormallik olmadığını gözlemliyoruz. Bir sakinlik, bir bekleyiş var. Borsa İstanbul 5071'le günü tamamladı. 1.5 puanlık bir düşüş var. Borsa tarafında 5250, devamında 4950'ye kadar endeks tarafında beklentim olduğunu ifade etmiştim. Dolar tarafında 18.87 ekran var, serbest piyasalarda 19.14-17 lira aralığında. Euro dolar paritesi sakin. Gram altında ve ons altında da sakin seyir var. Gümüş tarafında da sakin. Hatta rasyo kaynaklı bir miktar gerileme var.

GÖZLER FAİZ KARARINDA

Faiz kararı açıklanacak. Piyasaların beklentisi TCMB'nin 100 baz puan indirim yapacağı yönünde. Bu 50 puan da olabilir ama bir indirim beklenmekte. Dolar tarafındaki süreci de yakından takip ediyoruz. Dolar TL ayağında bir atak gerçekleşmemesi için Merkez Bankası'nın tedbirler açıklama olasılığı güçlü. Muhtemelen cuma veya hafta sonu Merkez Bankası'ndan yeni tedbirler açıklanabilir diye tahmin ediyorum. Büyük felaket yaşandıktan sonra Merkez Bankası'nın hamlelerinde değişiklik olup olmayacağını saat 14:00'te görmüş olacağız. Kripto paralarda satışlar var. 24 bin dolar seviyesini aşağı yönlü kırdı. Baskılanma devam ediyor.

DEPREM SONRASI EMLAK PİYASASI

Deprem felaketinden sonra emlak piyasası nasıl etkilenir sorusu gelmeye başladı. Emlak fiyatları düşer mi, kira fiyatları düşer mi? 2023 yılıyla alakalı, 2022 yılı boyunca sürekli altın ve gümüş sizin gerçek paranızdır ama toprak yatırımınızdır demiştim. 2023 yılıyla alakalı iki yol haritamız vardı. Bol nakit ve toprak. Yeni şehirler, imar alanlarından 2022 yılı boyunca bahsetmiştim. Akıllı kentler kurulacak diye söylemlerim vardı. Yeni dünya sisteminde insanlar artık yeni şehirlere empoze olacağı gibi Türkiye'de imara müsait olan yeni şehirlerin kurulacağını da anımsatmak isterim. Toprak almalısınız, iki nedeni var, birincisi tarım arazisi, kıtlık ekonomisi geliyor, ikincisi yeni şehir alanları kurulacak.

"ESKİSİNİ SATAYIM YENİ ALAYIM DÜŞÜNCESİNİ GÖZDEN GEÇİRMEK GEREK"

Kirada fahşi fiyatlarla bunu fırsatçılığa çevirenler var. Sonuç itibarıyla bu ortamda yaşayabileceğimiz en büyük felaketi yaşamamıza rağmen kira fiyatlarını iki katına çıkaran bir Türkiye var karşımızda. İnsanlar normalde korku ve panikle evlerini satacağına, uzaklaşacağına fiyatları yükseltiyor. Kentsel dönüşümün hızlanacağı, sert ve katı kuralların geleceği bir dönem bizi bekliyor. Bunu yakında hep beraber göreceksiniz zaten. Benim eski evim var hemen satayım düşüncesi var. Kentsel dönüşümde sana verilecek yer mesela 5 milyon olacak. Yatırımcılar eski yerleri satın alıyorlar yeni yere geçmek için. Yeni yeri takas eden de iki kat kazanacak. Burada da bir rant oluşacak. Eskiyi satayım yeni alayım mantığını gözden geçirmek gerekir. Belediyeler, uzmanlar geliyorlar inceliyorlar. Risklidir, yaşamayın veya merak etmeyin diyorlar. Rapor verecekler. Ancak bu süreçte satıp yenisini alayım diyeceğinize kirada biraz daha vakit geçirmenin daha sağlıklı bir karar olacağını düşünüyorum.

İslam Memiş'ten emlak önerisi: Eskiyi satayım yeni alayım mantığını gözden geçirmek gerekir ile ilgili etiketler ekonomi emlak altın İslam Memiş
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.