İslam Memiş: Gram altın 2022 yılında tarihi zirveleri test edecek ama o gün bugün değil!

Gram altın, 810 liraya doğru giderken yaptığı değerlendirmelerle yatırımcıya yön veren İslam Memiş'ten yeni açıklamalar geldi. Memiş, "Gram altının dolardan da destek alarak 2022 yılında tarihi zirveleri test edeceğini tahmin ediyorum. Ama o gün bugün değil. O yüzden yatırımcılara sepeti öğrenin diyorum." dedi.

Rusya-Ukrayna  krizinin ardından ABD'nin Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edebileceği yönündeki açıklamaları altın ve petrol fiyatlarında yükselişe sebep oldu. Gram altın 800 lirayı aştı.

12 Şubat gram altın 808,22 liradan alıcı bulurken, çeyrek altın 1.334,00 lira, yarım altın 2.667,00 lira ve cumhuriyet altını da 5.315,00 liradan alıcı buluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de yaşanan gelişmelerin ardından kritik mesajlar verdi:

"İNSANLARA KORKU POMPALANIYOR"

-Sosyal medyanın finansal piyasalar açısından sağlıklı kullanıldığını düşünmüyorum. İnsanlara öyle algılar yapıyorlar ki...Bunlar bir videoyu onlarca kez farklı başlıklar altında paylaşmaya devam ediyor. İnsanlara korku pompalayarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

-En son 3 Ocak'ta kopacak gidecek yaygaraları vardı. Hemen devreye girdim. Jeopolitik riskler olunca kur atakları gelecek, FED faiz artırınca kur atakları göreceğiz. Mart ayına geldiğimiz zaman piyasaları konuşuruz.

"PANİKLE ALTIN,GÜMÜŞ, DÖVİZ..."

-İnsanların korku ve panikle döviz, gram altın, gümüş talep etmesi bana garip geliyor. Bunu gram altın 1450 lira olacak diyen birisi olarak söylüyorum.

-2022 yılında altın ve gümüş gibi emtialar enflasyon fiyatlamasına başladığı zaman ki ben öyle tahmin ediyorum beraberinde jeopolitik risklerde de bir artış olacak bu da eşittir altın ve gümüş gibi emtiaların ons bazında yeni zirveleri test etme olasılığını bana çok güçlü gösteriyor.

"UZUN VADELİ YATIRIMCI OLUN VE PARİTE İLE İŞLEM YAPIN"

- Gram altın hali ile dolardan da destek alarak 2022 yılında tarihi zirveleri test edeceğini tahmin ediyorum. Ama o gün bugün değil. O yüzden yatırımcılara sepeti öğrenin diyorum. Uzun vadeli yatırımcı olun ve parite ile işlem yapın.

"MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM"

-Pariteyi, sepeti, uzun vadeli yatırımı öğretene kadar mücadelemi sürdüreceğim. Mart sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Herkes öğrenecek. Sepet yapmakta ne var diyeceksiniz çok şey var.

-Benim görevim insanlara doğu bilgileri vermek yatırım araçlarını çeşitlendirmek. Sepet keyfi bir şey değil mecburiyet.

-Diyorum ki yapmanız gereken tek şey var altının değeri dünyada dolarla hesaplanıyor. Elinizde altın varsa bunu dolarla takas yapın. Doların karşısında ne ucuzsa ona yatırım yapabilirsiniz. Maliyet düşürüyorsunuz.

BİTCOİN ALTININ YERİNE GEÇECEK İDDİASI

-Bitcoin'in altının yerine geçecek potansiyeli yok. Altın sadece yatırım aracı değildir. Fiziki olarak da kullanılıyor. Şuanda ABD'deki altın miktarı 8 bin 133 ton.

-Altın satıp kripto para alıyorlar kripto para satıp altın alıyorlar. Bu ilişki direk altın ile bağdaşmıyor.

İslam Memiş: Gram altın 2022 yılında tarihi zirveleri test edecek ama o gün bugün değil! ile ilgili etiketler altın İslam Memiş gram altın çeyrek altın
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.