İskoçlar neden etek giyer? İskoç erkeklerin giydiği eteğin ismi nedir?

İskoçya deyince akıllara yemyemiş bir ülke gelse de tarihi çok eskilere dayanan bu ülkenin sembolleri de dünyaca ünlüdür. İskoç erkeklerin giydiği Kilt ismindeki bu eteğin tarihi çok eskidir. İskoçya'nın en eski geleneksel sembollerindendir. Peki İskoç erkekler neden etek giyer?

İskoçlar neden etek giyer? İskoç erkeklerin giydiği eteğin ismi nedir?

Kilt, İskoç erkeklerin geleneksel giysisidir. Tarihi 1500'lü yıllara dayanan kilt giyme geleneği hala sürüyor. Peki İskoçlar neden etek giyer?

İSKOÇLAR NEDEN ETEK GİYER?

İskoç erkeklerin, geçmişte ava giderken dizlerin üzerine kalan bir omuz atkısı kullanır. Ancak zamanla üzerinde çok kumaş taşımak istemedikleri için üst kısmı değil de sadedce alt kısmı giyilmeye başlanır.

Diğer yandan 1700'lü yıllarda İngiltere Kralı George kilt giymeyi yasaklar. Yasakların halk tarafından büyük protestoalara neden olması sonrası İskoçyalılar kilt giyme geleneğini sürdürme kararı aldı.

Yasak 1782’de kaldırılsa da Kilt, İskoç sosyalizminin bir sembolü haline gelmiş oldu.

İskoçlar bugün hala özel organizasyonlarda, balolarda ve düğünlerde kilt giymektedir.

İskoçlar neden etek giyer? İskoç erkeklerin giydiği eteğin ismi nedir? ile ilgili etiketler İskoçya iskoçlar neden etek giyer iskoç erkekler neden etek giyer
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.