Işıklar yanıyor ne demek? AYM kapatılacak mı?

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım sosyal medya paylaşımında ‘Işıklar yanıyor’ imasında bulunması büyük tepkilere neden oldu. Kullancılar #AYMkapatılsın etiketi altında birleşti. Işıklar yanıyor ne demek? AYM kapatılacak mı? İşte detaylar…

Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Yıldırım, ‘Işıklar yanıyor’ mesajı ile bir anda ortalığı karıştırdı. Bu mesajın eski Türkiye günlerinde “genelkurmayın ışıkları yanıyor” mesajlarına benzerliği ön plana çıktı. Paylaşıma sosyal medyada tepki yağarken İçişleri Bakanlığı da "Işıklarımız hiç sönmüyor" mesajı ile skandal paylaşıma hemen bir göndermede bulundu. Peki, AYM kapatılacak mı?

Işıklar yanıyor ne demek? Işıklar yanıyor ne anlama geliyor? Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım sosyal medya hesabından garip bir paylaşımda bulunarak herkesi şaşırttı. Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşan Yıldırım, “ışıklar yanıyor” mesajını yazınca olanlar oldu. Bu mesaj eski Türkiye günlerinde “genelkurmayın ışıkları yanıyor” mesajlarına benzetildi.

IŞIKLAR YANIYOR NE DEMEK?

1960'lı ve 1970'li yıllarda darbe olacağı Genekurmay’ın binasının ışıklarına göre tahmin edilirdi. Ne zaman darbe söylentileri çıksa Ankara gazetecileri, Genelkurmay'ın önünde turlayarak ışıkları yoklardı. Gece ışıklar yanıyorsa darbenin yakın olduğu anlaşılırdı. Bunu bilen 12 Eylül’ün mimarı Kenan Evren, darbenin gelişini saklamak için ön cephe ışıklarını kapatıp arka odalarda planları hazırlamıştı.

28 Şubat post modern darbesinde ise, ışıklar bilerek açık tutulmuş, böylece hükümete psikolojik mesaj verilmişti.

Kullanıcılar ‘Işıklar yanıyor’ mesajını ardından AYM’nin kapatılmasını istedi.

Işıklar yanıyor ne demek? AYM kapatılacak mı? ile ilgili etiketler AYM Anayasa Mahkemesi Işıklar yanıyor
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.