İş Bankası 'Kur Korumalı Mevduat Hesabı' ile birikimleriniz kur değişiminden etkilenmiyor!

Türkiye İş Bankası'nın Kur Korumalı Vadeli Mevduat Hesabı ile döviz, altın ve TL birikimlerinizi İş Bankası’nın sunduğu faiz oranlarıyla değerlendirilerek olası kur değişimlerine karşı banka müşterilerinin birikimleri korunmaktadır. Peki, İş Bankası Kur Korumalı Mevduat Hesabı nasıl açılır? İşte detaylar...

İş Bankası müşterileri Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile birikimlerine vade boyunca mevduat faizi getirisi elde edebilmektedir... Vade sonunda ise, mevduat faizi getirisinin kur farkı üzerinden hesaplanan tutardan düşük olması halinde aradaki fark hesaplanarak ilave olarak Türk Lirası olarak yansıtılmaktadır. 

İŞ BANKASI KUR KORUMALI TL MEVDUAT HESABI ÖZELLİKLERİ NELER?

- Yurt içi yerleşik gerçek kişilere ve tasarruf grubunda açılabilir.

- USD, EUR ve GBP döviz cinsinden mevduat birikimi ile açılan Kur Korumalı Vadeli TL Hesabı Şubelerimizden iş günlerinde 10:00 - 16:30 saatleri arasında, İnternet Şube ve İşCep'ten ise 7/24 açılabilir.

- Altın cinsinden mevduat birikimi ile açılan Kur Korumalı Vadeli TL Hesabı, yalnızca İş Bankası şubelerinden iş günlerinde 10:00 – 16:30 saatleri arasında açılabilmektedir.

- 92, 181 ve 365 - 366 gün vade ile açılabilir.

- Söz konusu dövizin TL’ye dönüştürülmesi sırasında ilgili günde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından ilan edilen saat başı kurlarından en güncel olan kullanılacaktır.
Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşerek faiz hakkı ortadan kalkmaktadır.

-Gelir vergisi stopajı uygulanmaz.

- 7 Mart 2022 tarihinde 31771 sayılı Resmi Gazete ile yapılan değişiklik ile TCMB düzenlemeleri kapsamında döviz veya altın cinsinden bakiye kullanılarak açılan Kur Korumalı Vadeli TL Mevduat Hesapları vade sonunda yenilenmektedir. Vade sonunda hesabın yenilenmesi işlemi müşteri talimatı ile yapılmaktadır. Yenileme talimatı olmayan hesaplar otomatik olarak kapatılmaktadır.

-Hesabın vade sonunda yenilenmesinin tercih edilmesi halinde, vade sonundaki TL bakiye tutarını aşmayacak şekilde hesabın vadesi yenilenmektedir. Yenilemelerde Hesabın yeni referans kuru yeni vade başında TCMB tarafından saat 11:00’de ilan edilen döviz kuru olacaktır.

Detaylı bilgi için İş Bankası şubelerine veya müşteri hizmetlerine danışabilirsiniz...

 KUR KORUMALI HESAPLARA GETİRİ NASIL HESAPLANIR?

Vade sonunda, vade başlangıç tarihindeki açılış kuru ile vade sonundaki TCMB tarafından ilan edilen saat başı döviz alış kurlarından ilgili döviz cinsinin saat 11:00 kuru arasındaki değişim hesaplanmaktadır.

Kur farkı üzerinden hesaplanan tutar ile faiz getirisi tutarı karşılaştırılarak yüksek olan tutar üzerinden müşteri getiri elde edilmektedir.

MEVDUAT HESABI NASIL AÇILIR?

Kur Korumalı Vadeli Hesapları, İşCep’ten Hesaplar -> Yeni Hesap Aç adımlarını takip ederek ya da İş Bankası şubelerinden kolayca açılmaktadır..

 

 

İş Bankası 'Kur Korumalı Mevduat Hesabı' ile birikimleriniz kur değişiminden etkilenmiyor! ile ilgili etiketler İş Bankası MEVDUAT HESABI