İş arayanlar dikkat! İŞKUR, 240 gün boyunca 8 bin 6 TL'ye kadar maaş ödemesi yapacak! Şartlar belli oldu!

Ülkemizin önde gelen kamu kurumlarından olan Türkiye İş Kurumu, 2023 yılı işsizlik maaşı uygulamasına ilişkin önemli bilgiler verdi. Peki, İŞKUR’un işsizlik maaşı hizmetinden kimler yararlanabilir? İŞKUR 2023 yılı işsizlik maaşı ne kadar? İşte işsizlik maaşı hizmetine ilişkin ayrıntılar…

Geliştirdiği istihdam projeleri ve başlatmış olduğu meslek edindirme programları ile milyonlarca vatandaşın bütçesini destekleyen Türkiye İş Kurumu, yeni dönemin zorlayıcı ekonomik şartları sebebi ile arama motorlarında sıklık ile sorgulanan kurumlardan biri oldu. Kamu kurumunun sunmuş olduğu ödeme hizmetlerinden ve düzenlemiş olduğu istihdam projelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, kurumu yakın takip altına aldı.

Çok çeşitli başlıklar altında vatandaşlara hizmetler sunan Türkiye İş Kurumu, özellikle işsizlik maaşı uygulaması ile öne çıktı. Asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye yükselmesinin arından işsizlik maaşı tutarını güncelleyen kamu kurumu, konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Peki, kimler İŞKUR’dan işsizlik maaşı alabilir? İŞKUR’un işsizlik maaşı ne kadar?

İŞKUR İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR, KİMLER YARARLANABİLİR?

İş arayanlar dikkat! İŞKUR, 240 gün boyunca 8 bin 6 TL'ye kadar maaş ödemesi yapacak! Şartlar belli oldu!

Türkiye İş Kurumu tarafından hizmete açılmış olan uygulamalardan biri olan işsizlik maaşı, işinden kendi isteği ile ayrılmayan ve yüz kızartıcı bir sebepten ötürü işten çıkarılmamış olan kişileri kapsamaktadır. Söz konusu ödeme hizmeti belirli süreli olup, işsizlik durumunun ortadan kalkması veya kişiye tanınan ödeme süresinin sonlanması ile birlikte tamamlanmaktadır.

Türkiye İş Kurumu tarafından hizmete açılan işsizlik maaşı uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşların, işten çıkarıldıktan sonra en fazla 1 aylık süre içerisinde kuruma şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Son 3 yıl içinde en az 600 günlük ve son 4 aylık süre içinde en az 120 günlük prim ödemelerine sahip olan herkes, kamu kurumun işsizlik maaşı hizmetinden yararlanabilmektedir.

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR 2023?

Türkiye İş Kurumu en az 4 bin 3, en fazla 8 bin 6 TL tutarında işsizlik maaşı ödemesi yapmaktadır. Ödeme süreleri ise son 3 yıllık prim gününe göre değişiklik göstermektedir. Kamu kurumu son 3 yılda 600 günlük primi yatırılmış olanlara 180 gün, 900 günlük primi yatırılmış olanlara ise 240 gün boyunca işsizlik maaşı hizmeti sunmaktadır.

İş arayanlar dikkat! İŞKUR, 240 gün boyunca 8 bin 6 TL'ye kadar maaş ödemesi yapacak! Şartlar belli oldu! ile ilgili etiketler İŞKUR maaş
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.