İran'da isyan sürüyor!

İran’da Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan protesto gösterileri aralıksız devam ediyor. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda ölenlerin sayısı ise 304’e çıktı.

İran’da 50 gündür devam eden protesto gösterilerinde ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Norveç merkezli IHR'ye ait internet sitesinde yayınlanan raporda göre ülkedeki en çok can kaybının sırasıyla Sistan-Beluçistan, Mazenderan, Tahran, Kürdistan ve Gilan eyaletlerinde yaşandığı belirtildi.

Raporda Mazenderan'da 33, Sistan-Beluçistan eyaletinde 118, Kürdistan’da 26, Gilan’da 22, Tahran’da 30, Kirmanşah’ta 13, Elborz’da 9, Batı Azerbaycan’da 21, Horasan-ı Rezevi, Loristan, Merkezi, Kazvin, Doğu Azerbaycan, Erdebil, İylam, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Huzistan ve Hemedan’da ikişer, Buşehr ve Simnan'da ise birer göstericinin yaşamını yitirdiği, ölenlerin toplam sayısının 304'e çıktığı kaydedildi.

Raporda, hayatını kaybeden göstericilerden 41’inin 18 yaşın altında, 24’ünün de kadın olduğu ifade edildi.

GÖSTERİLER 17 EYLÜL'DE BAŞLADI

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi İran'da ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı. Amini'nin ölümü tüm ülkede infiale yol açarken 17 Eylül'de cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı. Ülke genelinde devam eden gösterilerde 10 binden fazla kişinin gözaltına alındığı öne sürülüyor.

İran'da isyan sürüyor! ile ilgili etiketler İran
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.