Masha Amini'nin ölümü sonrası protestolarda can kaybı artıyor

İran'da Masha Amini'nin gözaltına ölümü sonrası sular durulmuyor. 22 yaşındaki kadının ölümü sonrası bir anda ülke çapına yayılan gösterilerde can kaybı artmaya devam ediyor. Son olarak cuma namazı sonrası Sistan-Beluçistan eyaletindeki gösteride 16 kişi hayatını kaybetti. İran İnsan Hakları Derneği'nin raporuna göre gösterilerin başından bu yana 40'ı çocuk 277 kişi hayatını kaybetti.

İran'da sular durulmuyor. Mahsa Amini'nin gözaltında ölümünün ardından başlayan gösteriler ülke çapında sürüyor. Sünnilerin çoğunlukta bulunduğu Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Haş kentinde gösteriler kana bulandı. Cuma namazı sonrası düzenlenen protestolarda güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi sert oldu. Olaylarda 16 kişinin öldüğü duyuruldu.

2 gün önce de İran'ın Kerec kentinde göstericilerle polis arasında çatışma çıkmış ve 2 gösterici ve bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

İran İnsan Hakları derneğinin raporuna göre ülkede protestoların başından beri en az 40'ı çocuk olmak üzere 277 kişinin protestolarda öldürüldüğünü açıkladı.

GÖSTERİLER 17 EYLÜL'DE BAŞLADI

22 yaşındaki Mahsa Amini Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" tarafından gözaltına alınmış ve daha sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan Amini 16 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Amini'nin ölümü tüm ülkede infiale yol açarken 17 Eylül'de cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

Masha Amini'nin ölümü sonrası protestolarda can kaybı artıyor ile ilgili etiketler İran protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.