İran Ordusu'nun teyakkuza geçme durumu netleşti! İran, Azerbaycan'a mı gözdağı vermek istiyor?

SuperHaber’in yazdığı, ”İran ordusunun teyakkuza geçtiği" iddialarının, diplomaside büyük yankı uyandırdığı öğrenildi. Diplomatik kaynaklar, İran’ın orduyu alarm durumuna geçirmesinin nedeninin Bakü olduğunu ifade ediyor. Tahran’ın açıklamasında, Azerbaycan’ın Zengezur Koridoru konusunda yapacağı bir hareketliliğe müsaade etmeyeceğini deklare etmesinin bir işareti olduğu iddia ediliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dünyanın kanayan yarası Ortadoğu'da, muhtemel bir karışıklık ve savaş öncesi benzeri ilginç gelişmeler yaşanıyor.

İran Ordusu'nun teyakkuza geçme durumu netleşti! İran, Azerbaycan'a mı gözdağı vermek istiyor?

İÇ KARIŞIKLIĞI BASTIRAN İRAN ÇEŞİTLİ ATAKLAR YAPMAYA BAŞLADI!

Başta Suriye ve Irak olmak üzere, çeşitli iç karışıklıklar yaşayan iki ülkenin dışında, İran’da başörtüsü sorunundan kaynaklı olaylar yaşamıştı. İç karışıklığı şimdilik bastıran İran’ın bölgesinde meydana gelen bazı gelişmelere karşı kayıtsız kalmayarak atağa geçtiği ortaya çıkmıştı. İran’a ait bir savaş uçağının geçtiğimiz hafta Azerbaycan’ın Zengilan Şehri üzerinde sınırı ihlal ederek uçuş gerçekleştirdiği anlaşılmıştı.

İran Ordusu'nun teyakkuza geçme durumu netleşti! İran, Azerbaycan'a mı gözdağı vermek istiyor? - Resim : 2


İRAN ORDUSUNUN TEYAKKUZA GEÇME DURUMUNUN NEDENİ BELLİ OLDU!

Bu arada SuperHaber’in yazdığı, "İran ordusunun teyakkuza geçtiği iddiaları"nın diplomaside büyük yankı uyandırdığı öğrenildi. Uluslararası bağımsız diplomatik kaynaklar, İran’ın ordusunu alarm durumuna geçirmesinin nedeninin belli olduğunu belirtti.Aynı kaynaklar, İran’ın ordusunu alarma geçirmesinin ilk hedefinin Bakü olduğunu ifade ediyor.Yine Tahran kaynaklı açıklamasında, Azerbaycan’ın “Zengezur Koridoru” konusunda yapacağı bir hareketliliğe müsaade etmeyeceğini deklare etmesinin bir işareti olduğu iddia ediliyor.

İran Ordusu'nun teyakkuza geçme durumu netleşti! İran, Azerbaycan'a mı gözdağı vermek istiyor? - Resim : 3

SEPAH’IN YAYINLADIĞI VİDEO NE ANLAMA GELİYOR?

Öte yandan İran Devrim Muhafızları medya birimi Sepah News’in, ordunun teyakkuza geçmesi ve Tahran kaynaklı açıklamanın ardından ”kırmızı çizgimiz" dediği bir uyarı videosu yayınladığı ortaya çıktı. Videoda, İran ordusuna ait görüntüler ve ağır silahlarla beraber,Türkiye haritası, ay yıldız bayrak ve Zengezur Koridoru’nun haritası çiziliyor. İran’ın Sepah News’in videosu ile Azerbaycan üzerinden Türkiye’ye için, ”kırmızı çizgisini" çizerek gözdağı verdiği öne sürülüyor.

 İran Ordusu'nun teyakkuza geçme durumu netleşti! İran, Azerbaycan'a mı gözdağı vermek istiyor? - Resim : 4

“ZENGEZUR KORİDORU” NEDİR?

“Zengezur Koridoru” veya “Nahçıvan Koridoru” 2020 Dağlık Karabağ Savaşı'nın Azerbaycan tarafından kazanılmasının ardından konuşulmaya başlandı. Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes antlaşmasının 9. maddesi gereğince Azerbaycan ile eksklav parçası olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında bağlantıyı kuracak olan koridordur. Azerbaycan'da, ülkenin batı kısımları ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni Ermenistan üzerinden, Zengezur bölgesinden geçecek kara ve demir yolu hatlarıyla birleştirerek Türkiye ile yeni ulaşım bağlantısı sağlanması hedefleniyor. Yine Zengezur Koridoru, Azerbaycan'ın yanı sıra Çin ve Orta Asya'yı, hatta Ermenistan ve Avrupa'yı birbirine daha rahat bağlama potansiyeline sahip sosyal, ekonomik, jeopolitik ve jeostratejik açıdan önemli bir proje olarak nitelendiriliyor.

İran Ordusu'nun teyakkuza geçme durumu netleşti! İran, Azerbaycan'a mı gözdağı vermek istiyor? ile ilgili etiketler İran Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.