iPhone'un 5G modeli için üzücü iddia

Apple'ın merakla beklenen yeni telefonu iPhone 5G'nin çıkış tarihinin, koronavirüs salgını nedeniyle erteleneceği ve 2021 yılını bulabileceği iddia edildi.

ShiftDelete.net'te yer alan habere göre; şu anda mobil endüstrisinin en büyük gizemlerinden biri iPhone 5G'nin ne zaman çıkacağı konusu.

Normal şartlar altında iPhone’un bu modeli Eylül ayında piyasaya sürülecek. Ancak Apple bu zaman çizelgesine uymayabilir. Analistlere göre bu tarih ertelenebilir ve 2021’i bulabilir.

BEKLENİLEN ZAMANDA PİYASAYA SÜRÜLME ŞANSI AZ

Şubat ayında, Çin’den geçen koronavirüsü salgını, Apple’ın Foxconn ve Wistron gibi üretim ortaklarının tesislerini kapatmasına neden oldu fakat bir süre önce bu firmalar fabrikalarını yeniden açtı. Ancak Apple, 2020’de piyasaya sürmeyi planladığı yeni modelleri için tedarik zincirinin yeterli sayıda parça ve bileşene sahip olduğundan pek emin değil.

Wedbush, 2020 5G iPhone’ların Ekim ayına kadar piyasaya sürülme şansını yalnızca yüzde 10 ile yüzde 15 arasında görüyor.

PİYASAYA SÜRÜLMESİ 2021’İ BULABİLİR

İki Wedbush analisti, Daniel Ives ve Strecker Backe, iPhone’un 5G telefonlarının Ekim ayına kadar erişilebilir olma olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Koronavirüs nedeniyle tedarik zinciri olumsuz etkilendiği için analistler, beklenen telefonların Aralık ayında piyasaya sürülebileceğini dile getirdi. Bu durumda yeni modellerin piyasaya sürülmesi 2021’i bulabilir.

iPhone'un 5G modeli için üzücü iddia

CEO COOK'TAN AÇIKLAMA

Bunun yanı sıra analistler, 30 Nisan tarihinde herhangi bir gecikmenin olup olmayacağı hakkında daha fazla bilgi edineceğimizi ifade ediyorlar. CEO Tim Cook, Apple’ın mali ikinci çeyrek raporunun yayınlanmasının ardından bir konferans görüşmesine ev sahipliği yaptı. Apple, çeyrek gelirinin koronavirüs nedeniyle beklentilerin altında olacağını dile getirdi.

TF International’dan bir analist, Apple’ın bu sonbaharda dört yeni telefon duyurmasını bekliyor. İki standart model olarak 5.4 inç iPhone 12 ve 6.1 inç iPhone 12 Plus var. Bunların yanı sıra analist, Apple’ın 6.1 inçlik iPhone 12 Pro ve 6.7 inçlik iPhone 12 Pro Max gibi iki Pro modelini piyasaya süreceğini düşünüyor.

2020 5G iPhone satın almak için 2021 yılına kadar beklememiz gerekecek mi? Bunu analistlerin vermiş olduğu 30 Nisan tarihinde belki öğrenebiliriz. Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

iPhone'un 5G modeli için üzücü iddia ile ilgili etiketler Apple iPhone Koronavirüs Korona Çin Tim Cook
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.