iPhone'larda çıkan yeşil ışık nedir? iPhone'larda yeşil ışık nasıl kapatılır/açılır?

Eğer bir iPhone kullanıyorsanız, muhtemelen Kamera, FaceTime, Tarayıcı gibi belirli uygulamaları kullanırken veya görsel arama, video görüşme, QR tarama gibi kamera veya mikrofon kullanımını içeren işlemlerde yeşil bir noktanın cihazınızda belirdiğini fark etmişsinizdir. Peki, iPhone'larda çıkan yeşil ışık nedir? iPhone'larda yeşil ışık nasıl kapatılır/açılır?

iPhone telefonlarda uygulama kullanırken veya çağrı yaparken ortaya çıkan yeşil ışığın ne olduğu merak ediliyor. Peki, bu yeşil ışık tam olarak neyi ifade ediyor?  iPhone'larda çıkan yeşil ışık nedir? iPhone'larda yeşil ışık nasıl kapatılır/açılır? İşte detaylar...

iPhone'larda çıkan yeşil ışık nedir? iPhone'larda yeşil ışık nasıl kapatılır/açılır?

iPhone'larda yeşil ışık neden yanar?

Yeşil ışık, bir uygulamanın şu anda iPhone'unuzun kamerasını kullanıyor olduğunu gösterir ve bazen bu işlem mikrofonu da içerebilir.

Ancak bu yeşil nokta hakkında endişelenmeli misiniz? Cevap hayır. iPhone'unuzdaki bir uygulamanın kameraya erişim gerektiren çeşitli geçerli nedenleri vardır. Uygulama kamerayı kullanmayı bıraktığında yeşil nokta kaybolmalıdır. Ayrıca, uygulamalar genellikle görüntü veya video saklamadan kamerayı kullanır.

iPhone'lar yeşil ışık yanması normal mi?

iPhone'lar sağlam güvenlikleri ile tanınır, bu nedenle cihazınızın kamerasını kullanarak sizi izleyen herhangi birinin olasılığı oldukça düşüktür. Ancak hala şüpheleriniz varsa, şu adımları izleyerek şu anda kameranızı kullanan belirli uygulamayı tespit edebilirsiniz:

  1. Ekranınızın sağ üstünden aşağı kaydırarak Kontrol Merkezi'ni açın.
  2. Kameranızı kullanan uygulama burada görüntülenmelidir.

 

iPhone'larda yeşil ışık nasıl kapatılır?

Yeşil ışığın bir uygulama kamerasını kullanırken belirmesini engelleyemezsiniz (bu bir güvenlik özelliğidir), ancak uygulamaların kameranıza erişmesini engelleyerek yeşil noktayı kaldırabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için şu adımları izleyin:

  1. Arkaplanda çalışan tüm uygulamaları kapatın.
  2. Eğer bu sorunu çözmezse, kamera erişimini iptal edebilirsiniz.

Kamera erişimini iptal etmek için:

  1. Kameranızı kullanan uygulamayı belirleyin.
  2. iPhone'unuzun Ayarlar bölümünü açın.
  3. Gizlilik ve Güvenlik > Kamera'ya gidin.
  4. Kameranızı kullanan uygulamayı kapatın.

iPhone'larda çıkan yeşil ışık nedir? iPhone'larda yeşil ışık nasıl kapatılır/açılır? - Resim : 2

Yeşil ışık hala duruyorsa, muhtemelen uygulamanın kamerayı kullanmadığı, bunun yerine bir yazılım hatası olduğu bir durumla karşı karşıyasınızdır. Bu durumda, yeşil ışığı kaldırmak için iPhone'unuzu zorla yeniden başlatabilirsiniz:

iPhone 8 ve üstünde yeşil ışık nasıl kapatılır?

Ses açma düğmesine basın ve bırakın.

Ses kısma düğmesine de aynı işlemi uygulayın.

Apple logosu görünene kadar güç düğmesini basılı tutun.

iPhone 7 ve daha düşük modellerde yeşil ışık nasıl kapatılır?

Ev ve güç düğmelerini (iPhone 7 serisi için ev düğmesi yerine ses kısma düğmesini kullanabilirsiniz) basılı tutun.

Düğmeleri tutmaya devam edin ve Apple logosu göründükten sonra bırakın.

Eğer yeşil nokta yeniden başlatmadan sonra hala görünüyorsa, bu durum muhtemelen duvar kağıdınızla ilgilidir. Kullanıcılar genellikle ekran görüntüsünü alıp arka plan olarak kullanırken bu grafik hatasına düşerler.

Son olarak, bazı durumlarda yeşil yerine turuncu bir nokta görebilirsiniz, bu da bir uygulamanın şu anda iPhone'unuzun mikrofonunu kullandığını gösterir.

iPhone'larda çıkan yeşil ışık nedir? iPhone'larda yeşil ışık nasıl kapatılır/açılır? ile ilgili etiketler iPhone
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.