İOKBS 2022 Bursluluk sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2022 Bursluluk sınav sonuçları; 5,6,7,8.sınıf ortaokul ve 9,10,11.sınıf lise öğrencileri için büyük önem arz etmektedir. 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Bursluluk sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından erişime açılacaktır. Peki, 2022 Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı burs imkanından yararlanmak isteyen milyonlarca öğrenci, MEB İOKBS bursluluk sınavı sonuçları için araştırmalarını daha da hızlandırdı. Peki, 2022 Bursluluk sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) yaklaşık 1 milyondan fazla öğrenci katıldı.

İOKBS 2022 Bursluluk sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Bursluluk Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

MEB'in takviminde yer alan bilgilere göre sınav sonuçları, 23 Eylül'de ilan edilecek. Sonuçların öğle saatlerinde erişime açılması bekleniyor.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

İOKBS 2022 Bursluluk sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ile ilgili etiketler İOKBS bursluluk sınav sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.