İnternetin sonu geliyor! Uzmanlardan 'internet kıyameti' uyarısı: 2025'te ne olacak?

Bazı uzmanlar 2025 yılında çok büyük bir güneş fırtınasının yaşanabileceğini ve bunun bildiğimiz internetin sonunu getirebileceğini düşünüyor.

Devasa bir güneş fırtınası Dünya'yı bekliyor ve bu bir "internet kıyametine" neden olabilir.

Uzmanlar, Güneş'in 2025'te en son Güneş Döngüsünün zirvesine ulaşacağını ve bunun sonucunda bir güneş fırtınasının Dünya'ya etki edeceğini iddia ediyor.

Bu büyük Güneş fırtınalarıyla ilgili kayıtlara bakıldığında 1755'ten bu yana 25 kez meydana geldiği için olağandışı bir şey olmasa da, mevcut döngü normalden "çok daha hızlı arttığı" ve "uzmanların tahmin ettiğinden daha fazla güneş lekesi ve püskürmesi" görüldüğü için bazı uzmanlar da paniğe kapılmış durumda.

İNTERNETİN SONU GELEBİLİR

Güneş fırtınalarının, yeterince büyük olmaları halinde Dünya üzerinde yıkıcı etkilere neden olabilecek elektro manyetik darbeler içerdiği zaten iyi bilinmektedir.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nden bir sözcü "Güneş'in güneş döngülerini izlemek ve tahmin etmek, radyo kesintilerinden jeomanyetik fırtınalara ve güneş radyasyonu fırtınalarına kadar her türden uzay hava fırtınalarının sıklığı hakkında kabaca bir fikir verir ve bu, uzay havasının Dünya üzerindeki potansiyel etkisini ölçmek için kullanılır. Bazı şebeke sistemleri tamamen çökebilir veya elektrik kesintileri yaşayabilir." dedi.

Uzman Sangeetha Adbu Jyothi'nin konuyla ilgili 2021 yılında yazdığı bir araştırma makalesinde "internet kıyameti" tanımını kullanması sosyal medyada yeniden gündem oldu. Ancak o zamandan beri, bu ifadeyi kullandığı için "pişman olduğunu" ve "çok fazla dikkat çektiğini" söyledi.

NASA, 2025'te güneş fırtınası nedeniyle internetin sonunun gelmesi olasılığı hakkında henüz yorum yapmadı.

 

İnternetin sonu geliyor! Uzmanlardan 'internet kıyameti' uyarısı: 2025'te ne olacak? ile ilgili etiketler internet
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.