Instagram'dan yeni özellik: 'Niye mesajıma bakıp cevap vermedin?' kavgaları tarih oluyor...

Instagram, kullanıcıların DM'lerdeki (doğrudan mesaj) gönderdikleri mesajın alıcı tarafından okunup, okunmadığı bilgisini gizlemelerine olanak tanıyan bir yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kullanıcıların okundu bilgilerini etkinleştirmeyi veya devre dışı bırakmayı seçmesine olanak tanıyan yeni bir özelliğin ekran görüntüsünü paylaştı.

Mosseri, "Görüldü bilgisini kapatmak, yanıt vermeden önce mesajları okumanıza olanak tanır veya yalnızca belirli kişilerle daha fazla gizlilik sağlar" dedi.

Instagram'dan yeni özellik: 'Niye mesajıma bakıp cevap vermedin?' kavgaları tarih oluyor...

SON GÖRÜLME BİLGİSİ TAMAMEN KAPATILABİLECEK

Bu özellik devreye alındığında, kullanıcılar artık gönderdikleri mesajın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını göremeyecekler. Bu yeni özellik iletişimde daha fazla gizlilik ve rahatlık sağlayarak kullanıcıların mesajlaşmalarını daha özel bir deneyim haline getirme amacını taşıyor.

HENÜZ TEST AŞAMASINDA 

Yapılan açıklamaya göre Instagram mesajları için geliştirilen okundu bilgisi özelliğini kapatma seçeneği hala test ediliyor. Henüz ne zaman kullanıma sunulacağı net değil.

Bu özellik, sosyal medyayı ikiye bölme potansiyeline sahip. Bazı kullanıcılar, mesajlaşmalarında daha fazla gizlilik elde etmek için bu özelliği kullanırken, diğerleri ise mesajların okunup okunmadığını bilmek isteyecek.

Bu özellik, halihazırda WhatsApp'ta da mevcut. WhatsApp'ta kullanıcılar, ayarlar kısmından okundu bilgisini kapatabiliyorlar.

Instagram'dan yeni özellik: 'Niye mesajıma bakıp cevap vermedin?' kavgaları tarih oluyor... ile ilgili etiketler Instagram
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.