Instagram'da internetsiz video izleme nasıl yapılır? Instagram internetsiz video izleme!

Sosyal medya bağımlılığı gün geçtikçe artıyor. Birçoğumuz günümüzün önemli bir kısmını Reels, TikTok ve Shorts gibi platformlardaki videoları izleyerek geçiriyor. Ancak, bu alışkanlık, internet erişimimiz olmadığında veya internet paketimiz tükendiğinde endişeye neden olabilir. Çözüm ise artık oldukça basit: Instagram'da yeni kullanıma sunulan Reels indirme özelliği. Peki, Instagram'da internetsiz video izleme nasıl yapılır? Instagram internetsiz video izleme!

Instagram CEO'su Adam Mosseri'nin bir açıklamasına göre, Instagram bir Reels indirme özelliği sunacak. Mosseri'ye göre, bu özellik YouTube Premium'a benzer bir indirme seçeneği sağlayacak. Kullanıcılar, istedikleri takdirde uygulama üzerinden internet bağlantısı olmadan videolara erişebilir ve izleyebilirler. Peki, Instagram'da internetsiz video izleme nasıl yapılır? Instagram internetsiz video izleme!

Instagram'da internetsiz video izleme nasıl yapılır? Instagram internetsiz video izleme!

Instagram'da internetsiz video izleme nasıl yapılır?

Instagram Reels indirme özelliği, daha önce bahsedilen YouTube Premium'daki indirme özelliğine oldukça benzer. Videolar, galerinizde yer kaplamak yerine uygulama içinde özel bir alanda saklanır. Bu sayede indirilen videolara çevrimdışıyken veya veri kullanmak istemediğinizde bu alandan erişim sağlayabilirsiniz.

Bu özellik, favori Reels videolarını kaydeden kullanıcılar için özellikle faydalı olacaktır. Ne yazık ki, Mosseri'nin açıklamasına rağmen, bu özellik henüz küresel olarak kullanıma sunulmadı. 

Aslında, şirket bu özelliği Amerika'daki kullanıcılara haziran ayında sunmaya başlamıştı ve şimdi bu özelliği dünya genelinde kullanıcılara sunmaya başlıyor. Ancak, Instagram Reels indirme özelliği telif hakları tartışmalarını da beraberinde getirdi. Instagram'ın bu soruna ilk çözümü, telifli müzik içeren videoların indirilirken sesini kapatmaktır.

Ancak başka bir sorun da başkalarının videolarını izinsiz indirip paylaşmaktır. YouTube ve TikTok gibi platformlar, indirme sırasında videonun üzerine bir filigran ekleyerek orijinal video sahibinin adını göstererek bu sorunu çözer. Elbette bu, insanların videoları başka bir yerden indirmeyecekleri anlamına gelmez.

Instagram'da internetsiz video izleme nasıl yapılır? Instagram internetsiz video izleme! ile ilgili etiketler Instagram
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.