İnsan Hakları Günü mesajları 2019! 10 Aralık İnsan Hakları günü ile ilgili sözler

İnsan Hakları Günü mesajları 2019! Dünya İnsan Hakları Günü her yıl 10 Aralık'ta kutlanıyor. Bu önemli günde insan hak ve özgürlükleri konusu gündeme geliyor. İnsan Hakları Gününü kutlamak isteyenler için mesajları derledik.

10 Aralık 1948 senesinden itibaren 10 Aralık İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. II. Dünya Savaşı’ndan sonra ülkeler hak ve özgürlük kavramı için bir araya geldiler. İşte İnsan Hakları Günü mesajları 2019!

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJLARI

Soylu insan, hak ve adaleti her şeyden üstün tutar. (Konfüçyus)

İnsan, insanın efendisi olamaz. Haksızlığı aramak için lamba kullanmak gerekmez. (Socrates)

İnsan her zaman kahraman olmaz ama her zaman insan olabilir. (Bacon)

Bana hürriyetlerin en büyükleri olan düşünce, inanç, vicdan hürriyetlerini verin. (Milton)

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ SÖZLERİ

Adil olmayan millet hür de olamaz. (E.D.Sieys)

En büyük sevgi, insanlık sevgisidir

İnsan, insanın efendisi olamaz.

Bu dünyadan aldığının karşılığını yerine koymak her insanın zorunluluğudur.(Albert Einstein)

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ TARİHİ

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık 1948 yılından itibaren İnsan Hakları Günü,10 Aralık tarihinde kutlanmaktadır.

II. Dünya Savaşı’nın ardından dünyadaki devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda bir araya geldiler. İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948’de hazırlandı ve 10 Aralık 1948’de Genel Kurulun Paris’te yapılan oturumunda kabul edildi. Oturumda, 6 sosyalist ülke bu ilkelerin bazılarının “Burjuva sınıfından olan insanların sınıf çıkarını koruduğu ve işçi sınıfının egemen sınıflarla uzlaşmak zorunda bırakacağı” gerekçesiyle çekimser kaldı. Bildiri, bu çekimser ülkeler ile Suudi Arabistan ve Güney Afrika Birliği dışında kalan ülkelerin oylarıyla kabul edildi.

İnsan Hakları Günü mesajları 2019! 10 Aralık İnsan Hakları günü ile ilgili sözler ile ilgili etiketler dünya insan hakları günü 10 aralık dünya insan hakları günü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.