İngiltere'nin konuştuğu sır ölüm: Eski terörle mücadele polisi öldürüldü mü, intihar mı etti?

İngiltere'de uzun yıllar terörle mücadele polisi olarak görev yapan Malcolm Baker evinde meydana gelen patlamada hayatını kaybetti. Birçok önemli soruşturmada görev yapan Baker'ın ölümü ilk başta şüpheli bulundu. Polis güçleri, Baker'ın intihar etmiş olabileceğini belirtiyor.

İngiltere, eski terörle mücadele polisinin sır ölümünü konuşuyor. Çok sayıda önemli soruşturmada görev yapan eski polis Malcolm Baker geçen hafta ülkenin güney batısındaki Exmoor Milli Parkı içinde kalan bölgedeki kulübesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybetti. Baker, Putin'e muhalif olan eski istihbaratçı Alexander Litvinenko'nun zehirlenmesi ve 2005 yılında Londra'da gerçekleşen terör saldısı sonrası yürütülen soruşturmada görev almıştı. Baker ayrıca ABD'deki 11 Eylül saldırısı sonrası oluşturulan ortak görev gücünün bir parçasıydı.

İngiltere'nin konuştuğu sır ölüm: Eski terörle mücadele polisi öldürüldü mü, intihar mı etti?

BÜYÜK BİR PATLAMA MEYDANA GELDİ

Bölge halkı Baker'ın evinde meydana gelen büyük bir patlama sonrası polise haber verdi. Evde meydanan gelen patlamanın gaz nedeniyle gerçekleşmesi ise şüpheleri artırdı. Çünkü hayatını kaybeden eski polisin evinde bir gaz hattı bulunmuyordu.

İngiltere'nin konuştuğu sır ölüm: Eski terörle mücadele polisi öldürüldü mü, intihar mı etti? - Resim : 2

ÖLÜMÜ İLK BAŞTA ŞÜPHELİ BULUNDU

Patlama sırasında evde yalnız olan Baker'ın kimliği ise yapılan DNA testi sonucu ortaya çıktı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis güçleri patlamanın sebebinin bir saldırı ya da cinayet olmadığını söyledi. İngiliz The Sun gazetesine konuşan polis yetkilileri, soruşturma kapsamında şüpheli kimsenin olmadığını belirtiyor. Patlamanın bir gaz şişesinden kaynaklandığı belirtilirken söz konusu şişeyi hayatını kaybeden eski polisin kendisinin getirdiği üzerinde duruyor. Baker'ın yıllarca terörle mücadele polisi olarak görev yapması nedeniyle bir suikast şüphesiyle olayı araştırmaya başlayan İngiliz polisi, şu anda intihar şüphesi üzerinde duruyor. Bölge halkı da Baker'ın intihar etmiş olabileceğini belirtiyor.

İngiltere'nin konuştuğu sır ölüm: Eski terörle mücadele polisi öldürüldü mü, intihar mı etti? ile ilgili etiketler İngiltere patlama ölüm cinayet İntihar malchom baker terörle mücadele eski polis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.