İngiltere’de Ekim ayı enflasyon oranı ülkenin Merkez Bankası’nın koyduğu yıllık hedefi ikiye katladı

İngiltere’de ulusal istatistik ofisi Ekim ayında ülkede gözlemlenen enflasyonu yüzde 4,2 olarak duyururken, bu oran Kasım 2011’den beri kaydedilen en yüksek değer oldu. Ayrıca bu oranla birlikte İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından belirlenen yüzde 2’lik hedefin iki katının üstüne çıkılmış oldu.

Dünya genelinde pandemi dolayısıyla birincil sebepleri olarak tedarik darboğazı ve yüksek enerji maliyetlerinin gösterildiği yüksek enflasyon oranları İngiltere’de gözlemlendi.

İngiltere ulusal istatistik ofisi tarafından duyurulan Ekim ayı enflasyon oranları, Kasım ayında faiz oranlarını değiştirmeyen İngiltere Merkez Bankası (BoE)’nın önümüzde ay artırıma gideceği yönünde bir beklenti oluşturdu.

Duyurulan resmi veriler uyarınca, ülkede tüketici fiyatları Ekim ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,2 artarken, gözlenen yükselme Kasım 2011’den bu yana kaydedilen en yüksek tüketici fiyat artışı olarak kayda geçti. BoE tarafından konulan hedefinin iki katından fazla ölçülen enflasyon hakkında Reuters’in düzenlediği ankette tahmin ve beklentiler yüzde 3,9 oranındaydı.

ÜLKE MERKEZ BANKASININ ARALIK AYI İÇİN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

BoE Başkanı Andrew Bailey, geçtiğimiz Pazartesi günü enflasyon konusunda oldukça huzursuz olduğunu belirtmişti.

İktisatçı ve analistler Kasım ayı için faiz oranlarını sabit tutan BoE’nin Aralık ayı kararını beklemeye geçerken faiz artırım beklentileri daha somut hale geldi.

İngiltere’de Ekim ayı enflasyon oranı ülkenin Merkez Bankası’nın koyduğu yıllık hedefi ikiye katladı ile ilgili etiketler ingiltere merkez bankası yüksek enflasyon istatistik faiz artırımı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.