İngiliz gemisi roketle vuruldu! Olağan şüpheli Husiler...

Kızıldeniz'de seyreden bir İngiliz gemisinin roketle vuruldu belirtildi. Saldırının olağan şüphelisi ise geçtiğimiz haftalarda İsrail Kargo Gemisi Galaxy Leader'a baskın düzenleyen Yemen'deki Husiler.

Britanya Denizcilik Ajansı'nın uyarısından saatler sonra Kızıldeniz'de seyreden bir İngiliz gemisinin roketle vurulduğu duyuruldu.

İngiliz gemisi roketle vuruldu! Olağan şüpheli Husiler...

Bir İngiliz şirketine ait Bahama bayrağı taşıyan kargo gemisi Yemen'in yaklaşık 55 kilometre açığında saldırıya uğradı.Deniz güvenlik şirketi Ambrey, roketle vurulan geminin imdat çağrısında bulunduğunu bildirdi.

İngiliz gemisi roketle vuruldu! Olağan şüpheli Husiler... - Resim : 2

Saldırının olağan şüphelisi, beklendiği gibi Yemen'deki Husiler. Yemen'in batısını kontrol eden İran destekli grup İsrail'e savaş ilan ettikten sonra Kızıldeniz ile Umman Denizi arasındaki Babülmendep Boğazı'ndan geçen kargo gemilerini hedef almaya başladı. İsrail kargo gemisi Galaxy Leader'e geçen ay helikopterle baskın düzenleyip el koyan Husiler, Umman Denizi'nde ise İsrailli bir milyardere ait kargo gemisine kamikaze drone'la saldırdı.

 

İngiliz gemisi roketle vuruldu! Olağan şüpheli Husiler... ile ilgili etiketler Yemen İngiliz Gemi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.