İngiliz Dışişlerinin kilit ismi, Afganistan düşerken tatildeydi!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Servis Başkanı Sir Philip Barton'ın, Afganistan'daki mücadele sürerken izne çıktığı ve Kabil düştükten 11 gün sonra tatilden döndüğü ortaya çıktı! Yaptığı bu sorumsuzluk, birçok Afgan'ın Taliban tarafından öldürülmesine sebep oldu. Barton, 'Tekrar yaşansaydı, tatilden daha erken dönerdim' yanıtını verdi.

The Telegraph'ın haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın en kıdemli memurlarından biri, Kabil'in Ağustos ayında Taliban'ın eline geçmesinden tam 11 gün sonra tatilden döndü

'ÜZERİNE ÇOK DÜŞÜNDÜM; ŞİMDİ OLSA ERKEN DÖNERİM'

Diplomatik Servis Başkanı Sir Philip Barton, İngiltere Hükümeti İngilizleri ve Afganistan'daki mültecileri tahliye ederken, tatiline devam etme kararı üzerinde "çok fazla düşündüğünü" ve bu kararında hatalı olduğuna inandığını söyledi.

Dışişleri Komitesi'ndeki milletvekillerine, "Tekrar aynı şeyleri yaşasaydım, iznimden daha erken dönerdim" dedi.

Sir Philip, Afganistan'ın Taliban'ın eline geçtiği ve 15 Ağustos'ta Kabil'in düşmesi de dahil olmak üzere 9 Ağustos'tan 26 Ağustos'a kadar tatildeydi.

183 KİŞİNİN PATLATILDIĞI GÜN TATİLDEN DÖNDÜ

İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nın en kıdemlilerinden olan isim, bir DEAŞ-H üyesinin Kabil havaalanının kapılarının önüne bir intihar bombası yerleştirdiği ve en az 183 kişiyi öldürdüğü gün tatilinden döndü.

Diplomat, tatilinden daha önce dönmüş olsaydı Afganistan'dan daha fazla insanın tahliye edilmeyeceği konusunda ısrar etti, ancak bunun Dışişleri, Birleşmiş Milletler ve Kalkınma Ofisi'nin kriz sırasında daha görünür olmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

ARKADA BIRAKILAN AFGANLARDAN BAZILARI ÖLDÜRÜLDÜ BİLE

Bu sorumsuzluk ise gerçekte, departmanda boşluklara sebep oldu ve Afgan mültecilerden tahliye taleplerini işleme koyacak yetkililerin eksikliğine yol açtı.

The Telegraph, “Bu şekilde geride bırakılan bazı Afganların o zamandan beri Taliban tarafından öldürüldüğü biliniyor” diye ekledi.

 

Kaynak: SuperHaber

İngiliz Dışişlerinin kilit ismi, Afganistan düşerken tatildeydi! ile ilgili etiketler İngiltere Afganistan tatil dışişler sır barton philip izin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.