İncir faydaları nelerdir? İncir neye iyi gelir?

Dutgiller ailesinde olan incir meyvesi anavatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü olarak bilinir. İncir cinsinin içerdiği yaklaşık 800 kadar tür içinde ticari öneme sahiptir. En çok yetiştiği il ise Aydın ilimiz daha sonra ise İzmir olarak bilinmektedir. İncir, dut ailesinin bir üyesi olan Ficus ağacında yetişir. Lezzetli oluşu ve sağlığa olan faydası saymakla bitmez. İncir faydaları nelerdir? İncir neye iyi gelir? İşte tüm detaylar…

İncir meyvesi, insanlar tarafından tüketilen en eski meyveler arasında olmaktadır. İncir ağacı yaprak döken ve 7-10 metre yüksekliğe kadar büyüyebilen bir ağaç türüdür. İncir ağaçları yaklaşık olarak 100 yıla kadar yaşayabilen ve ağacın yüksekliğini geçebilecek uzun ve kıvrımlı dallara sahip olan bir ağaç türüdür.

İncir, Sodyum, Potasyum ve Magnezyum açısından oldukça zengin meyvedir. İncir yaz meyvesi mi? Zararları merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İncir nerede yetişir? Besin değeri işte detaylar. 

İNCİR YAZ MEYVESİ Mİ?

Tadı ve faydası ile bilinen incir meyvesi ülkemizde özellikle de Ege bölgesinde bol miktarda üretilen bir yaz meyvesidir.  İncir, yaz aylarında tazesi, kış aylarında ise kurusu tüketilmektedir.

İNCİR NEREDE YETİŞİR?

İncir meyvesinin en çok yetiştiği il Aydın ilimiz daha sonra ise İzmir olarak bilinmektedir.  Ülkemizdeki incir meyvelerinin yüzde 80'e yakını Ege Bölgesinde yetişir yüzde 20 kadarı ise Akdeniz, Marmara ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde incir meyvesi yetiştirimi yapılmaktadır. Dünyada ise incir üretiminde ülkemiz birinci sırada olmaktadır.

İNCİR FAYDALARI

•Sağlığa faydası olarak bilinen incirin içeriğinde bulunan potasyum kan basıncını dengelemede yardımcı olur. Ayrıca yeterli miktarda alındığı takdirde yüksek tansiyon ve buna bağlı oluşan kalp hastalıklarını gidermeye ve önlemeye yardımcı olan şifalı bir besindir.

•Lif bakımından zengin olan incir meyvesi, kabızlık, sindirim sisteminin çalışmamasına ve zorlanmasına yardımcı olmaktadır. Sindirim problemlerini giderir.

•Lezzetli oluşu ve lif kaynağı olmasından dolayı diyabet hastaları için gerekli şekerin sindiriminin ve emiliminin yavaşlamasını sağlar. Bu özelliği ile tip2 diyabet hastaları için tüketilmesi önerilen bir meyve çeşidi olmaktadır.

•Yüksek miktarda antioksidan özelliği barındıran kuru incir göz sağlığını korumada ve sarı nokta göz hastalığını gidermeye yardımcı olan mucizevi bir besin öğesidir.

•İncirde bulunan magnezyum, kalsiyum ve K vitamini kemiklerin güçlenmesine ve gelişmesine yardımcı olan ve özelliklede büyüme çağında olan çocukların tüketilmesi önem arz etmektedir.

•Bu meyve çeşidi içerdiği besin lifi ve sindirim sistemi üzerindeki etkisi de göze alınınca incirin, diyet dostu olduğu göz önündedir. Ayrıca incir meyvesi uzun süreli tokluk hissi veren bir meyve türüdür.

•İncir meyvesinin kendisi kadar yapraklarda oldukça faydalıdır. Yaprakları kandaki yağ oranını düşürür ve bu sayede kalp sağlığı açısından faydalı olmaktadır.

• Bu meyve ayrıca cilt içinde önem arz etmektedir. Vücutta bulunan aknelerin tedavisinde, boğaz ağrılarında ve ağız yaralarını gidermeyi de sağlamaktadır.

İNCİR ZARARLARI

Lezzetli ve bir o kadar sağlıklı olan bu meyvenin bazı zararları da bulunmaktadır. Bunlar genellikle, özellikle diyabet sorunu olanların ve bu yüzden insülin kullanan hastaların mutlaka doktorlarına danışarak incir tüketmeleri gerekmektedir.

İNCİR BESİN DEĞERİ

Sağlık dostu ve lezzetli bir meyve olan İncir Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 74 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adetinde yani 65 gramlık miktarında 49 kalori olarak bilinmektedir. İncir meyvesi besin değeri ise; %93 karbonhidrat, %4 protein, %4 yağ içeren bir meyve türü olarak bilinir.

İncir faydaları nelerdir? İncir neye iyi gelir? ile ilgili etiketler incir yaz meyvesi faydaları zararları nerede yetişir besin değeri kalori
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.