IMEI kaydı neden sıfırlanmadı? Yurt dışı cep telefonları sıfırlanmadı mı, neden sıfırlanmadı?

Yurt dışından alınan cep telefonları, her yıl 1 Ocak'ta yenilenmesi gereken IMEI kaydı sürecine girmesi beklenirken, 2024 yılına girilmesine rağmen bu kayıtlar neden sıfırlanmadı merak ediliyor. Bu çerçevede yılbaşında yurt dışı cep telefonlarının sıfırlanıp sıfırlanmayacağı ve ne zaman yenileneceği merak konusu oldu. Peki, IMEI kaydı neden sıfırlanmadı? Yurt dışı cep telefonları sıfırlanmadı mı, neden sıfırlanmadı? İşte IMEI sıfırlanması hakkında merak edilenler...

Yabancı ülkelerden temin edilen mobil cihazlar, her yıl 1 Ocak'ta güncellenmesi gereken IMEI kaydı sürecine tabi tutulması beklenirken, 2024'e girilmesine rağmen bu kayıtların neden yenilenmediği merak konusu haline geldi. Yılbaşında yurt dışından getirilen cep telefonlarının IMEI kayıtlarının sıfırlanıp sıfırlanmayacağı ve bu işlemin ne zaman gerçekleşeceği, geniş bir ilgiyle takip edilmektedir. Peki, IMEI kaydı neden hala sıfırlanmadı? Yabancı kaynaklı cep telefonları için neden bir sıfırlama işlemi gerçekleştirilmedi? İşte bu konuda duyulan merakın cevapları...

IMEI kaydı neden sıfırlanmadı? Yurt dışı cep telefonları sıfırlanmadı mı, neden sıfırlanmadı?

IMEI KAYDI NEDEN SIFIRLANMADI? (2024)

Yurt dışından alınan cep telefonlarının yasal kullanım süreleri, her yılbaşında IMEI numaralarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kayıt altına alınması şartına bağlıdır. Ancak, 2024 yılına girilmesine rağmen, birçok cep telefonu kullanıcısı sosyal medya platformları ve çeşitli mecralar üzerinden cep telefonlarının açılmadığını ve IMEI kayıtlarının sıfırlanmadığını ifade etmektedir.

IMEI KAYDI NE ZAMAN SIFIRLANACAK?

 Normal şartlarda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından belirlenen takvim çerçevesinde, cep telefonlarındaki IMEI kaydının 1 Ocak 2024 tarihinde sıfırlanması gerekiyordu. Ancak, bu sürecin gerçekleşmediğine dair kullanıcı şikayetleri ve talepleri artmaktadır. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazsa, cep telefonu sahipleri BTK'nın gelecek açıklamayı bekleyecek gibi görünüyor.

YURT DIŞI CEP TELEFONLARI SIFIRLANMADI MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının getirdiği mobil cihazların kullanım sürelerine ilişkin düzenleme yapıldığını belirtti. Buna göre, 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne çıkarılacak ve düzenleme 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek.

YURT DIŞI CEP TELEFONU IMEI KAYDI NE ZAMAN SIFIRLANACAK?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), normal şartlarda IMEI kaydının yılbaşında sıfırlanması gerektiğini açıkladı. Ancak, kullanıcıların yaşadığı sorunlar üzerine henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Yurt dışı cep telefonlarının ocak ayı içerisinde yeniden açılması bekleniyor. Konuyla ilgili BTK’dan resmi açıklama yapılması durumunda haberimiz içerisine eklenecektir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektronik kimlik bilgisi bulunan cihazların kayıt altına alınması ve kullanımına ilişkin işlemlerin düzenlendiğini, mağduriyet yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda düzenlemenin yapıldığını belirtti.

Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarına yönelik yapılan düzenleme ile beraber mobil cihaz kullanım süreleri artırılarak, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır. BTK tarafından alınan 'Kurul Kararı' ile düzenleme yapılarak, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına ilave haberleşme hizmeti verilmesi planlanmaktadır.

IMEI kaydı neden sıfırlanmadı? Yurt dışı cep telefonları sıfırlanmadı mı, neden sıfırlanmadı? ile ilgili etiketler IMEI
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.