İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na o mesajı dikkat çekti: Adaylıktan vazgeçti mi?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na “Sayın Genel Başkan’ımdan tekrar istiyorum, bütün açılışlarımızı sizinle yapmak istiyoruz. Vaktinizin yarısını İstanbul’a ayırmanızı istiyorum” şeklindeki mesajı kulislerde farklı algılandı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi o mesajın cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçtiği şeklinde yorumlandığını söyledi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini korurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mesajı dikkat çekti. İmamoğlu, Halk Ekmek fabrikası açılışına katılan Kılıçdaroğlu'na “Sayın Genel Başkan’ımdan tekrar istiyorum, bütün açılışlarımızı sizinle yapmak istiyoruz. Vaktinizin yarısını İstanbul’a ayırmanızı istiyorum” dedi. İmamoğlu'nun bu sözleri kulislerde farklı şekillerde değerlendirildi.

Hurriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İmamoğlu'nun o sözünün cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçtiği şeklinde yorumlandığını ancak kendisinin bu görüşe katılmadığını söyledi. İmamoğlu'nun son ana kadar adaylık için mücadele edeceğini altını çizerek, "Çünkü İmamoğlu hırslı bir siyasetçi. O nedenle cumhurbaşkanı adaylığını son ana kadar zorlayacak" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin "Kılıçdaroğlu tuzağı fark etti" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışında Ekrem İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na, “Sayın Genel Başkan’ımdan tekrar istiyorum, bütün açılışlarımızı sizinle yapmak istiyoruz. Vaktinizin yarısını İstanbul’a ayırmanızı istiyorum” diye seslenmesi kulislerde farklı değerlendirmelere yol açtı. Onları aktaracağım ama İmamoğlu, “Vaktinizin yarısını İstanbul’a ayırmanızı istiyorum” derken Kılıçdaroğlu, “İyi söyledin Ekrem Başkan. Ben de senin vaktinin yarısını İstanbul’da geçirmeni isterim” diye içinden geçirdi mi acaba?

NASIL DEĞERLENDİRİLDİ

Kulislere gelince. Kimi, “İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda pes etti. Kılıçdaroğlu’na siz cumhurbaşkanı adayı olun, ben CHP genel başkanı olayım mesajını verdi” şeklinde değerlendirdi. Ben bu yoruma katılmıyorum. İmamoğlu’nun son ana kadar cumhurbaşkanı adaylığı iddiasını sürdüreceğini düşünüyorum. Çünkü İmamoğlu hırslı bir siyasetçi. O nedenle cumhurbaşkanı adaylığını son ana kadar zorlayacak. Oysa daha yaşı genç. Kılıçdaroğlu 73 yaşında, İmamoğlu 52 yaşında. Siyasi öngörüsü hırsından önde gelse, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını destekler, böylece doğal olarak CHP’nin genel başkanlığı koltuğuna oturur. Cumhurbaşkanı adaylığı şansını bir sonraki seçime saklar. Ama bunu tercih edeceğini zannetmiyorum.

CEM KARACA’NIN ŞARKISI

Son dönemde CHP Genel Merkezi ile ilişkileri iyice gerildi. Kılıçdaroğlu ile araları iyi değil. İmamoğlu açılış fırsatıyla Kılıçdaroğlu ile ilişkilerini tamir etme yönünde bir adım attı. Hatta ekmeğini bölüp yedi.

Bu durum bana Cem Karaca’nın buğulu sesiyle söylediği, “Ekmeğimi böldüm de yedim” şarkısını hatırlattı.

“Ben suyumu kazandım da içtim
Ekmeğimi böldüm de yedim
Alkışı duydum, ihaneti gördüm
Sesim de oldu, sessizliğim de
Seviştiğim de oldu benim
Sen de başını alıp gitme ne olur
Ne olur tut ellerimi...”

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na o mesajı dikkat çekti: Adaylıktan vazgeçti mi? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.