İmamoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı?

YSK tarafından açıklanan sonuçlarda İstanbul'da en yüksek oyu alan Ekrem İmamoğlu, ailesi ile birlikte Anıtkabir ziyaretinde bulundu. İmamoğlu'nun Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı cümleler dikkat çekti

YSK tarafından açıklanan sonuçlarda İstanbul'da en yüksek oyu alan Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu, şeref defterine yazdığı metni canlı yayında okudu;

"Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugün manevi huzurunuzda, 1919 yılında başlattığınız Kuvai Milliye ruhunun 100. yılın içerisinde, aynı ruhla 21. yüzyılda fikri hür ve vicdanı hür nesiller olarak, akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maniviyatını ve milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

İmamoğlu, mesajın sonuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şeklinde imza attı. 

İmamoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı?

100. YIL VURGUSU

Diğer yandan Ekrem İmamoğlu'nun, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı notta, Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919'a atfen "1919 yılında başlattığınız Kuvai Milliye ruhunun 100. yılın içerisinde..." ifadesini kullanması dikkat çekti.

İmamoğlu, milli mücadelenin fitilinin ateşlendiği 1919 yılının yüzüncü yıl dönümünde belediye başkanlığını kazandığı vurgusu yaptı. CHP'li İmamoğlu'nun bu vurgusu Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday olacağı sinyali verdiği şeklinde yorumlandı.

KILIÇDAROĞLU, AKŞENER VE YAVAŞ İLE GÖRÜŞECEK

 Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezi'nden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek İmamoğlu, daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mansur Yavaş ile de bir araya gelecek.

İmamoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? ile ilgili etiketler CHP Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu Anıtkabir
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.