İlkokul öğrencilerine aylık 1181 lira yardım parası veriliyor! İşte eğitim yardımı için başvuru formu

Okulların açılmasıyla birlikte ilkokuldan ortaokula, liseden üniversiteye kadar tüm öğrencilere yardım parası veriliyor. Sosyal eğitim parası adı altında verilen bu yardımlar dar gelirli ailelerin bütçesini az da olsa rahatlatıyor. İşte, öğrenci eğitim yardım parası için başvuru formu…

İlkokuldan ortaokula, liseden üniversiteye kadar tüm öğrencilere karşılıksız ve geri ödemesiz eğitim yardımı parası veriliyor. Çocuğu eğitim gören ihtiyaç sahibi ailelerde başlatılan bu sosyal yardımlar sayesinde bütçelerini kontrol altında tutabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen SED yardımları ile tüm öğrencilere 1417 liraya kadar eğitim yardımı parası veriliyor. Ekonomik anlamda zor durumda olan muhtaç ve yoksul ailelerin çocuklarına kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene kadar hem ekonomik destek hem de psiko-destek sunuluyor.

SED yardımları kendi içerisinde geçici ekonomi destek ve sürekli ekonomik destek olacak şekilde gerçekleştiriliyor. Geçici ekonomik destek, yılda bir kez ya da iki sefer yapılırken; süreli ekonomik destekte belirli bir süre için her ay yapılıyor.

İlkokul öğrencilerine aylık 1181 lira yardım parası veriliyor! İşte eğitim yardımı için başvuru formu

Çocukların aile içi sorunlarının çözüme kavuşturulması, okul zamanlarında daha uyumlu bir şekilde varlık gösterebilmeleri, kriz durumlarında da sorunları yönetebilmeleri adına da çeşitli destekler sunuluyor.

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar eğitim gören tüm öğrencilere aylık 1417 lira eğitim para yardımı yapılıyor. SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabiliyor.

İlkokul öğrencilerine aylık 1181 lira yardım parası veriliyor! İşte eğitim yardımı için başvuru formu - Resim : 2

Devlet tarafından verilen eğitim yardımlarında her lise ve üniversite öğrencisi için aylık 1417 TL, ortaöğretim öğrencisi için aylık 1259 TL, ilkokul öğrencisi içinde aylık 1181 lira yardım parası veriliyor.

İlkokul öğrencilerine aylık 1181 lira yardım parası veriliyor! İşte eğitim yardımı için başvuru formu ile ilgili etiketler Öğrenci Sosyal Yardım para yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.