İki liderden çok konuşulacak çıkış! Reisi’nin helikopterini ABD mi düşürdü?

Belarus lideri Lukaşenko, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümüne ilişkin ”Bir başkan olarak değil, bir kişi olarak buna ABD'nin iğrenç tutumunun yol açtığını söyleyeceğim. Esas olarak yaptırımlardan bahsediyorum. Bu pisliklerin insan taşıyan gemilere, uçaklara, helikopterlere vb. yaptırım uygulama hakları yoktu.” şeklinde çok sert konuştu. Lukaşenko'nun bu çıkışı akıllara ''Reisi’nin helikopterini ABD mi düşürdü?'' sorusunu getirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL

İran Cumhurbaşkanı Reisi ile beraberindekilerin şüpheli görülen bir helikopter kazası ile ölümü ile ilgili tartışmalar sürüyor.

BELARUS LİDERİ LUKAŞENKO ÇOK SERT AÇIKLAMA YAPTI

Rusya lideri Putin ile Belarus lideri Lukaşenko’nun arka arkaya yaptığı ilginç açıklamalar ''Reisi’nin helikopterini ABD’mi düşürdü?” sorularını akıllara getirdi. Belarus Lideri Lukaşenko, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümüne dair çok sert bir konuşma yaptı. Lukaşenko konuşmasında ''Bir başkan olarak değil, bir kişi olarak  buna ABD'nin iğrenç tutumunun yol açtığını söyleyeceğim. Esas olarak yaptırımlardan bahsediyorum. Bu pisliklerin insan taşıyan gemilere, uçaklara, helikopterlere vb. yaptırım uygulama hakları yoktu.” dedi.

İRAN VE ABD’Yİ SUÇLAYAN KONUŞMA DİKKATİ ÇEKTİ

Lukaşenko açıklamasının devamında İran’ı da suçlayarak ''Bu onların da hatası. Hepsi sorumlu.” ifadelerini kullandı. Belarus lideri konuşmasının son bölümünde ise helikopter kazası ile ilgili olarak ABD’yi suçlamaya devam etti ve “Beklesinler. Bir cevap alacaklar..Dünyada insan olan böyle davranmaz. Ve zamanı gelince hep birlikte bunun hesabını verecekler, tam olarak hesap verecekler. Orada okyanusun arkasına saklanamayacaklar." şeklinde çok tartışılacak sözler kullandı.

PUTİN’DEN ÇOK TARTIŞILACAK İKİ HELİKOPTER KONUŞMASI

Öte yandan Rusya lideri Putin'de İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümüne dair Lukaşenko’nun konuşması gibi dünyada büyük yankı uyandıracak bir konuşma yaptı. Putin’in ''Heyetteki diğer iki helikopter Rus helikopterleri olduğu için, aynı rotada aynı şartlarda olmasına rağmen sorun çıkmadı." vurgusu dikkati çekti.

İki liderden çok konuşulacak çıkış! Reisi’nin helikopterini ABD mi düşürdü? ile ilgili etiketler İbrahim Reisi İran
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.