İki kutuplu dünyanın fotoğrafı: Dünyanın geleceği hakkında ne çok şey anlatıyor...

İsrail'in Gazze'deki hastane katliamının ardından Biden ve Netahyahu Tel Aviv'de sarmaş dolaş buluştu. ABD ve İsrail'in kritik teması sırasında Pekin'de ise Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping bir araya geldi. Adeta 'günün özeti' niteliğinde olan bu iki kare dünyanın geleceği hakkında ne çok şey anlatıyor...

7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük kayıp veren İsrail Gazze'de saldırıların dozunu daha da artırdı. Kadın, çocuk dinlemeyen işgalci İsrail Filistinlileri fosfor bombalarıyla vururken Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Bölgede elektriği suyu ve gıda gidişini kesen İsrail'e ABD silah desteği sağlıyor. Batı ise savaş suçuna karşı gözlerini kapatıyor.

Son olarak sivilleri katletmek için fosfor bombası kullanarak büyük bir vahşete imza atan İsrail, Gazze'deki bir hastaneyi hedef alarak yeni bir savaş suçu işledi. Kan donduran vahşet sonrası çocuk ve kadınların da içerisinde yer aldığı en az 500 kişi hayatını kaybetti.

BİR YANDA ABD-İSRAİL, DİĞER YANDA RUSYA-ÇİN 

Katliam sonrası ilk iş olarak İsrail'e giden ABD Başkanı Joe Biden'a Netanyahu uçaktan iner inmez sarıldı. 

İki kutuplu dünyanın fotoğrafı: Dünyanın geleceği hakkında ne çok şey anlatıyor...

Biden ve Netahyahu Tel Aviv'de sarmaş dolaş buluşurken Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Pekin'de bir araya geldi.

İki kutuplu dünyanın fotoğrafı: Dünyanın geleceği hakkında ne çok şey anlatıyor... - Resim : 2

DÜNYANIN GELECEĞİ HAKKINDA NE ÇOK ŞEY ANLATIYOR

Bir yanda ABD-İsrail, diğer yanda Rusya-Çin bir araya gelince dünyanın geleceği ile ilgili 'saflar netleşiyor.' yorumları yapıldı. 

 

İki kutuplu dünyanın fotoğrafı: Dünyanın geleceği hakkında ne çok şey anlatıyor... ile ilgili etiketler İsrail Filistin ABD Joe Biden Rusya Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.