İflasını açıklayan kripto para borsası FTX'ten dikkat çeken açıklama: 7,3 milyar dolarlık kripto varlığı geri alındı!

2022 yılının kasım ayında iflasını duyuran kripto para borsası FTX, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Borsa için görülen duruşma neticesinde açıklamalarda bulunan avukat, kripto para varlıklarının bir kısmının iade edilmiş olduğunu bildirdi. İşte kripto sektörüne bomba gibi düşen FTX gelişmesine ilişkin ayrıntılar…

Son dönemlerde hem Avrupa Birliği’nin hem de Amerika’nın baskıcı düzenleyici politikalarına maruz kalan ve bu neden ile de dalgalı grafikler ile öne çıkan kripto para piyasası, dün açıklanan ABD enflasyon verilerinin ardından yükselişe geçti. Riskli varlıklar sınıfında değerlendirilen kripto paralar enflasyonun beklentinin altında kalmasının ardından hızla yükselmeye başlarken kripto gündemine bomba gibi düşen bir gelişme daha yaşandı.

2022 yılının kasım ayında iflasını açıklamış olan FTX için Delaware İflas Mahkemesi’nde bir duruşma gerçekleştirildi. Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan şirket avukatı şirketin kripto kısmında önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Kripto varlıkların bir kısmının geri alınmış olduğunu belirten avukat, detayları aktardı.

KRİPTO BORSASI YENİDEN Mİ BAŞLAYACAK?

İflasını açıklayan kripto para borsası FTX'ten dikkat çeken açıklama: 7,3 milyar dolarlık kripto varlığı geri alındı!

Geçtiğimiz yılın kasım ayında başlatılmış olan iflas süreci ile ilgili olarak Delaware İflas Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılan FTX avukatı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. FTX’in kurucusu ve eski üst düzey yöneticisi Sam Bankman- Fried’ın önderliğinde neyin yanlış gittiğini tespit etmeye yönelik bir araştırma yaptıklarını belirten avukat, bu sürecin ardından da şirketin geleceğini düşünmeye başladıklarını ifade etti. Bu kapsamda şirketin kripto borsasını yeniden başlatma seçeneğinin paydaşlar ile müzakere edilmiş olduğu bildirildi. 

Kripto borsasının yeniden başlatılmasına yönelik yakın zaman içerisinde kesin bir karar alınacağını ifade eden avukat, dava kapsamında kilitlenmiş olan kripto mevduatlarının yeniden açılmasının FTX müşterileri için ne anlama geldiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KRİPTO VARLIKLARIN BİR KISMI GERİ ALINDI!

FTX duruşmasına ve şirketin yakın vadeli adımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan avukat, kripto sektörünü şaşırtan bir gelişmeyi de paylaştı. Avukat, görülen duruşmalar neticesinde şirketin 7,3 milyar doların üzerinde nakit ve likit kripto varlığının iade edilmiş olduğunu ifade etti.

İflasını açıklayan kripto para borsası FTX'ten dikkat çeken açıklama: 7,3 milyar dolarlık kripto varlığı geri alındı! ile ilgili etiketler Bitcoin Kripto para FTX Borsası
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.