İflasa sürüklenen dev şirkete büyük şok: En büyük ikinci ortak tüm hisselerini satacak

Çin'in en büyük gayrimenkul ikinci şirketi olan ve 300 milyar dolarlık borcunu ödemekte zorlanan Evergrande'den bir kötü haber daha geldi. Olası iflası ile yeni bir küresel mali krizi tetiklemesinden endişe edilen şirketin en büyük ikinci hissedarı olan Chinese Estates Holdings'in tüm hisselerini satarak tamamen çıkmayı planladığını açıkladı.

Çin'in ikinci büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan Evergrande'nin iflasa yaklaşması piyasaları sarstı. Şirketin ikinci en büyük hissedarı olan Chinese Estates Holdings, Evergrande Group'taki hisselerinin bir bölümünü sattığını ve holdingden tamamen çıkmayı planladığını bildirdi.

Çinli emlak devi Evergrande'nin ikinci en büyük hissedarı olan Chinese Estates Holdings, Evergrande hissesinin 32 milyon dolarlık kısmını sattığını ve holdingden tamamen çıkmayı planladığını bildirdi.

Chinese Estates, Hong Kong borsasına yaptığı açıklamada, "Yöneticiler, China Evergrande Group'un likiditesi hakkında yaptığı bazı açıklamalar da dahil olmak üzere China Evergrande Group'un son gelişmeleri konusunda temkinli ve endişeli" dedi.

305 milyar dolarlık borcu olan Evergrande, borç yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlanıyor ve yatırımcılar, bu durumun Çin'deki ve yurtdışındaki bankalar da dahil alacaklılara yayılabileceğinden endişe ediyor.

İflasa sürüklenen dev şirkete büyük şok: En büyük ikinci ortak tüm hisselerini satacak ile ilgili etiketler borç Evergrande hisse satış Chinese Estates Holdings
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.