İdris Naim Şahin "Zaman" tünelinde kayboldu!

FETÖ soruşturmaları tam hız devam ederken, bir dönem örgüt ile birlikte hareket eden eski bakan İdris Naim Şahin'in hiçbir soruşturmada isminin "şüpheli" olarak geçmemesi dikkat çekiyor. Bunun da ötesinde İdris Naim Şahin bir FETÖ davasında "müşteki" konumunda. Ancak Şahin'den uzun süredir haber alınamıyor...

2011-2013 yılları arasında İçişleri Bakanı olarak görev yapan İdris Naim Şahin hakkında ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Uzun süre AK Parti kadrolarında aktif görevler üstlenen Şahin, 15-25 Aralık FETÖ yargı kumpası sürecinde partisi ile bağlarını koparttı ve FETÖ'den yana tavır alarak iktidar partisi ile yollarını ayırdı.

İdris Naim Şahin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in mesajları doğrultusunda AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür ve İdris Bal gibi isimlerle birlikte hareket ederek 2013 yılı aralık ayında AK Parti'den istifa etti.

- ZAMAN GAZETESİ'NE DESTEK ZİYARETİ

FETÖ'nün TBMM'deki uzantısı olarak siyasi hayatına devam eden İdris Naim Şahin, bu süreçte örgüte tam destek verdi.

Polisin Ekrem Dumanlı'yı gözaltına almak amacıyla Zaman Gazetesi'ne düzenlediği operasyon sırasında, İdris Naim Şahin gazeteye destek ziyaretinde bulundu ve bina çevresindeki FETÖ sempatizanları tarafından da kahraman gibi karşılandı.

- MİLAD PARTİSİ'Nİ KURDU, SONRASINDA İSTİFA ETTİ!

FETÖ'cülerden gördüğü bu yoğun ilgi karşısında yeni bir siyasi hamle deneyen İdris Naim Şahin, Pensilvanya güdümünde ile birlikte yeni bir siyasi oluşumun içine girdi.

O dönemde FETÖ'nün medya organlarında geniş destek bulan ve örgüte yakın televizyon kanallarında uzun süreler alan Şahin, örgütün de desteği ile MİLAD Partisi (Millet ve Adalet Partisi)'ni kurdu.

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine hazırlanan Şahin, seçimler yaklaşırken FETÖ'nün Saadet Partisi-BBP ittifakına destek vermesi ve kendisine desteği çekmesi üzerine kurucusu olduğu partiden istifa etti ve siyaset sahnesinden silindi.

ergkgjerggg

- ULUDERE SALDIRISI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

FETÖ tarafından yarı yolda bırakılan İdris Naim Şahin'in adı 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından bir kez daha gündeme geldi.

Darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Uludere'de 34 köylünün hava bombardımanıyla öldürülmesi ve darbeye teşebbüs suçlarından yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusu dilekçesinde, İdris Naim Şahin'in, "Anayasa'yı ihlal etmek suretiyle TBMM ve hükümete karşı darbeye teşebbüs, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde cumhurbaşkanına suikast, terör örgütü faaliyeti kapsamında birden fazla nitelikli öldürme" ile araştırılarak ortaya çıkarılacak diğer suçlardan yargılanması istendi.

- DİĞER YANDAN FETÖ DAVASINDA "MÜŞTEKİ"

Bu suç duyurusuna karşın, İdris Naim Şahin hakkında bugüne kadar FETÖ soruşturması başladığına dair kamuoyuna herhangi bir bilgi yansımadı.

Hatta bunun da ötesinde, Şahin FETÖ'nün BDDK yapılanması iddianamesinde örgütten şikayetçi olan "müştekiler" arasında yer buldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, iş adamları,TÜRGEV ve İHH gibi vakıfların banka hesaplarının usulsüz sorgulanarak elde edilen bilgilerin FETÖ/PDY'ye aktarılmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile BDDK bünyesinde faaliyet gösteren FETÖ üyeleri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

fwfsIrwgg

- CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN MAĞDUR MÜŞTEKİ

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve dönemin bakanları ile birlikte İdris Naim Şahin de "mağdur müşteki" olarak yer aldı.

- İDRİS NAİM ŞAHİN NEREDE?

Bir dönem eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "itirafçı" olduğuna dair iddialar kamuoyuna yansısa da, Şahin'in FETÖ ile mücadelede bir rol üstlendiğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Nerede olduğu bilinmeyen ve kendisinden haber alınamayan İdris Naim Şahin'in yurt dışına kaçıp, kaçmadığı da netlik kazanmadı. / SuperHaber

İdris Naim Şahin "Zaman" tünelinde kayboldu! ile ilgili etiketler AK Parti FETÖ Fetullah Gülen idris naim şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.