İdlib nerede? Hangi ülkede? Harita'da nerede?

İdlib nerede? İdlib son dönemde Türkiye gündeminde olan kentler arasında yer alıyor. İdlib'de gerçekleşen hain saldırı sonrası birçok kişi İdlib'in nerede olduğunu merak edip arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, İdlib nerede? Hangi ülkede? Harita'da nerede? Detaylar haberimizde...

İdlib nerede? TSK'nın İdlib'te yürüttüğü operasyon nedeniyle, haberlerde ve resmi açıklamalarda İdlib'deki son durum sık sık yer alıyor. Bugün gerçekleştirilen hain saldırı sonrasında İdlib'in hangi ülkede olduğu da merakla araştırılmaya başlandı. Peki, İdlib nerede? Hangi ülkede? Harita'da nerede? Detaylar haberimizde...

idlib nerede ile ilgili görsel sonucu

İDLİB NEREDE?

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib şehri, İdlib adlı yönetim bölgesinin merkezi konumundadır. Suriye'nin en büyük şehirlerinden olan Halep'e 60 kilometr uzaklıkta yer alan İdlib, Hatay ilinin de toprak komşusudur.

Oldukça eski bir yerleşim yeri olan İdlib şehrinde ve şehrin yakın çevresinde pek çok eski şehir kalıntıları bulunmaktadır. Bir zamanlarda bölgenin en önemli merkezlerinden olan Ebla antik kenti, eski şehirlere örnektir.

Şehrin ekonomisi tarıma dayanır ve Suriye'nin önemli tarım merkezlerinden birisidir. Özellikle de zeytin üretimi yapılmaktadır. İdlib zeytin, pamuk, buğday ve meyve, özellikle kiraz için önemli bir üretim merkezidir. Diğer başlıca ürünlerinde badem, susam, incir, üzüm ve domates içerir. 1995 yılında çeşitli narenciye kırpma ile ekili yaklaşık 300 hektar alan vardı.

 

İdlib nerede? Hangi ülkede? Harita'da nerede? ile ilgili etiketler İdlib 2020 idlib haritası idlib nerede
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.