İddialar gerçeği yansıtmıyor! Bakanlık koruyucu giyim konusunda açıklama yaptı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuoyunda koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiğine dair yanlış bilginin dolaştığını açıkladı.

Bakanlık, 8 Mart 2024 tarihinde bazı kamu kurumlarına gönderdiği yazının yanlış yorumlandığını ve bu durumun bilgi kirliliğine yol açtığını belirtti. İşte o açıklamanın detayları...

KORUYUCU GİYİM KONUSUNDA AÇIKLAMA GELDİ

Farklı kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan koruyucu giyim yardımları, tasarruf tedbirleri kapsamında kesilmemiştir.

  • Giyim/Giyecek/Koruyucu Giyim Yardımı, toplu sözleşmeler, toplu iş sözleşmeleri ve mevzuat düzenlemeleri ile belirli şartları sağlayan personele, hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken giyim malzemelerinin ayni olarak verilmesini kapsamaktadır.
  • Kuruluşlar, söz konusu giyim eşyalarını tedarik ederek kayıtlarına almalı ve mevzuat uyarınca şartları sağlayan personele dağıtımını gerçekleştirmelidir.
  • Bakanlık, bazı kuruluşlarda koruyucu giyim yardımlarında hatalı uygulamalar tespit ettiğini de açıkladı. Bu hatalı uygulamalara örnek olarak şunlar verildi:

 

  • Koruyucu giyim malzemesi karşılığının nakdi, hediye kartı, çek veya kupon olarak verilmesi
  • Verilen yardım kapsamında personelin koruyucu giyim malzemesi alıp almadığının kontrolünün yapılmaması
  • Mevzuatta yer alan şartları taşımayan personele de yardımın yapılması
  • Yardım kapsamında belirlenen giyim eşyasının koruyucu giysi veya eşya vasfının olmaması
  • Koruyucu giyim yardımı verilen personele hizmeti gereği giymesi gereken giyim eşyasının kuruluş tarafından ayrıca da verilmesi
  • Bakanlık, bu hatalı uygulamaların düzeltilmesi için ilgili kuruluşlara yazı gönderdiğini ve mevzuata aykırı davranan kamu görevlilerinin denetleneceğini ve gerekli yaptırımlara tabi tutulacağını bildirdi.

Açıklamada ayrıca, koruyucu giyim yardımlarının mevzuata uygun olarak yapılmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığı ve bu yardımların kamu personeline kullandırılmasının sağlanacağı vurgulandı.

İddialar gerçeği yansıtmıyor! Bakanlık koruyucu giyim konusunda açıklama yaptı... ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.